Joi, 28 Ianuarie 2016 - 05:27 AM Aleg.RO: Amendamente pentru legea "dai casa inapoi si scapi de datorii". Dezbatere Ora de Stiri

Publicat de: ---

WallStreet

Legea darii in plata sau legea "dai casa inapoi si scapi de datorii" revine in atentie . Initiatorul proiectului, deputatul PNL Daniel Zamfir, a depus la Senat noi amendamente si se asteapta ca legea sa intre rapid in dezbaterea Parlamentului. Legea s-a intors in Parlament la jumatatea lunii decembrie, dupa ce presedintele Iohannis a cerut sa fie reexaminata.

 

Potrivit legii darii in plata, debitorul poate preda oricand cheile casei catre banca, fara a fi apoi urmarit daca banca inregistreaza pierderi.

Dupa aproximativ o luna de la retrimiterea legii in Parlament, deputatul Daniel Zamfir a revenit cu propuneri in care a tinut cont de terminologia din legislatia europeana si de relatia dintre debitor si banca.

Perioada de negociere, premergatoare darii in plata, a ajuns la 30 de zile, timp in care cele doua parti pot ajunge la un acord.

O alta propunere are in vedere ca legea sa fie aplicata si celor care au fost executati silit.

Noile modificari vor ajunge pentru inceput in atentia comisiilor pentru drepturile omului, economica si juridica.

Prevederile legii au fost contestate din start de catre banci, ai caror reprezentanti sustin ca debitorul poate preda oricand cheile locuintei, chiar daca dispune de banii necesari achitarii datoriei.

Subiectul a ajuns si in atentia Bancii Central Europene, care la jumatatea lunii decembrie a publicat pe site-ul sau ca legea poate avea implicatii negative si a sfatuit autoritatile romane sa evalueze cu atentie impactul proiectului.


(365 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
WallStreet

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa WallStreet:

Amendamente pentru legea "dai casa inapoi si scapi de datorii". Dezbatere Ora de Stiri | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55873203277588 seconds.