Joi, 28 Ianuarie 2016 - 05:27 AM Aleg.RO: Ministrul francez al Justitiei, Christiane Taubira, si-a prezentat demisia

Publicat de: ---

WallStreet

Ministrul Justitiei din Franta, Christiane Taubira, in dezacord cu Executivul privind privarea de cetatenie a autorilor unor acte de terorism, si-a prezentat demisia presedintelui Francois Hollande, a anuntat miercuri presedintia, relateaza AFP si Reuters .

Christiane Taubira

Demisia ministrului in varsta de 63 de ani intervine in contextul in care prim-ministrul Manuel Valls urmeaza sa prezinte miercuri deputatilor textul definitiv al proiectului de reforma constitutionala privind starea de urgenta si privarea de cetatenie. Christine Taubira a exprimat indoieli in legatura cu intentia guvernului de a-i lipsi de cetatenie in anumite conditii pe francezii condamnati pentru terorism.

Textul propus de guvern prevedea initial includerea in Constitutie a privarii de cetatenie pentru persoanele cu dubla cetatenie nascute in Franta si condamnate pentru infractiuni teroriste, o masura care instituia o diferenta de tratament intre francezi si a care a provocat o sciziune in randul stangii. In textul care va fi prezentat miercuri, guvernul a inlaturat orice referire la francezii cu dubla cetatenie, prevazand totusi privarea de cetatenie la autorii unor crime grave.

'Uneori sa rezisti inseamna sa ramai, alteori inseamna sa pleci (...) Fie ca ultimul cuvant sa-l aiba etica si dreptul', a comentat Christiane Taubira pe Twitter.

Francois Hollande si Christiane Taubira 'au convenit asupra necesitatii de a pune capat mandatului sau in contextul in care dezbaterea privind revizuirea constitutiei incepe in Adunarea nationala, astazi, in comisia legislativa', mentioneaza Palatul Elysée intr-un comunicat.

Presedintia precizeaza ca demisia a fost acceptata si ca Jean-Jacques Urvoas, perceput ca un politician favorabil liniei guvernului in domeniu, o va inlocui in functie.

Jean-Jacques Urvoas, in varsta de 56 de ani, este un apropiat al lui Manuel Valls specialist in chestiuni de securitate, care a prezidat pana in prezent comisia legislativa a Adunarii nationale.


(341 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
WallStreet

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa WallStreet:

Ministrul francez al Justitiei, Christiane Taubira, si-a prezentat demisia | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59924101829529 seconds.