Joi, 28 Ianuarie 2016 - 05:27 AM Aleg.RO: Elena Udrea: Ultimul raport MCV are mai multe erori. Nu doar coruptia ucide. Mai grava este prostia, incompetenta si delasarea celor care ne conduc

Publicat de: ---

adevarul

Deputatul independent Elena Udrea a abordat o paleta larga de teme, de la lucruri care tin de evolutia luptei anticoruptie, asa cum precizeaza ultimul raport MCV, pana la teme cum sunt finantarea partidelor politice si pregatirea alegerilor . 

Udrea considera ca, in continuarea, in Romania, Justitia si institutiile care lucreaza pentru infaptuirea Justitiei pun accentul mai mult pe partea de constructie a unei bune imagini publice si pe incatusarea celor aflati in cercetare, nu pe partea de recuperare a prejudiciilor. De asemenea, fostul ministru nu s-a declarat prea incantata de ultimul raport MCV argumentand, pe scurt, faptul ca acesta are mai multe erori, cum sunt cele legate de mentionarea lui Tariceanu care s-ar fi pronuntat asupra unui caz neterminat sau pe faptul ca in cazul incendiului de la Colectiv coruptia ar fi fost un factor esential .

Principalele declaratii ale Elenei Udrea: 

Despre recuperarea prejudiciilor 

Este firesc ca o avere, bunurile dobandite in urma unor infractiuni, sa fie confiscate. Dar sa existe o decizie definitiva. In Romania, din pacate, accentul nu se pune pe recuperarea prejudiciului, ci pe condamnare. Foarte multi care cunosc cazul meu cred ca deja m-au vazut ca vinovata. Opinia publica e influentata de aceasta imagine. Chiar si judecatorii sunt influentati de perceptia publica, aceasta perceptie de vinovatie.

Inainte nu erau anchetate nume mari din politica. Avem ministri care nu au fost purtati in catuse cand erau dusi la Parchet. Eu am un statut „privilegiat” cand vine vorba de catuse si procese . Daca e un fetis acest lucru, foarte bine. 

Daca toata lumea presupune ca am conturi afara si stau pe mormane de bani, le spun ca toti banii mei sunt in declaratiile de avere. 

Despre DNA si MCV

Nimeni nu poate sa ia meritul institutiei pentru ceea ce a facut in ultimii zece ani. Nimeni nu poate sa spuna ca nu functioneaza, ca nu a fost o activitate bogata. Sunt lucruri care s-au intamplat. perceptia ca DNA-ul lucreaza, e corecta. Insa, daca 14.000 de sesizari la DNA, atunci ma intre cum de DNA-ul lucreaza tot la cele referitoare la Elena Udrea. Eu nu spun ca ma abuzeaza (n.r - DNA-ul).

In timp ce mie mi s-au facut cereri de arestare preventiva peste cereri, dosare peste dosare, altor colegi de guvernare nu li -s a facut nimic. Trebuie sa fim atenti sa nu se ajunga la abuzuri.  As imparti activitatea mea in doua: activitatea de ministru si activitatea de om politic. 

La audierile denuntatorilor a participat presa. A fost un circ. Au fost declaratii uluitoare pe care le-au dat. Balbe, minciuni. Un singur om spune ca a luat geanta si mi-a dat-o mie dupa noua declaratii de dinainte contradictorii. E in instanta acest dosare si se poate participa ca e public. 

Despre alegeri si banii pentru partide

Vin alegerile. O sa fie cheltuiti multi bani.Sunt doua categorii de politicieni: cei care duc banii la partid si cei care duc banii acasa.Ii rog pe cetatenii care se tot oripileaza de banii folositi in campanii, ii rog sa-si deschida sifonierul. O sa gaseasca o umbrela pe care scrie, PSD, PNL sau PDL. Si e doar un exemplu. Stiu cum se finanteaza partidele si oamenii politici. Eu am spus ca stiu cum a finantat Dorin Cocos PDL. Se pare ca cei de la partid nu prea mai stiu. 

Eu cand am aflat ca la ANRP se dau spagi de milioane m-au dus la fostul presedinte si l-am anuntat. Acesta a anuntat SRI-ul care dupa sase luni a zs ca acolo (n.r.-ANRP) totul e in regula. 

In coruptia asta legata de finantarea partidelor e vinovata si presa. Banii ajung si la presa, nu doar la cetateni. Eu nu am auzit de un cetatean care sa mearga sa se duca sa acuze pe cineva ca a primit, ulei, zahar sau altceva. 

Despre coruptie

Nu trebuie sa iei neaparat punga cu bani ca sa fii acuzat de trafic de influenta. Tu, daca faci o interventie pentru o firma, e trafic de influenta. Am vazut de curand poze cu un ambsador care da lectii de moralitate Romaniei La petrecerea dansului era invitat domnul Tender. Nu cred ca ar trebui sa ni se mai dea mereu lectii despre cat de corupta e Romania. 

Eu cred ca nu doar coruptia ucide. Mai grava este prostia, incompetenta si delasare celor care conduc. Tot ce este capital romanesc, noi omoram. Insa, daca vin strainii, e alta atitudine. 

Sunt cateva erori in acest MCV. Domnul Tariceanu nu s-a pronuntat asupra unei decizii care nu era definitiva.Domnul Tariceanu a vorbit despre o decizie definitiva. Cazul Rarinca. Vorbesc de Colectiv. Acolo nu a fost coruptie. Dovada. Piedone e liber!. 

Cred pentru aceste rapoarte inspirarea are loc si de la unii oameni din presa. Erau oameni de presa cu relevanta care nu aveau acces pentru ca acolo se intra cu o lista girata de conducerea SRI.


(546 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Elena Udrea: Ultimul raport MCV are mai multe erori. Nu doar coruptia ucide. Mai grava este prostia, incompetenta si delasarea celor care ne conduc | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56596803665161 seconds.