<span itemprop="copyrightHolder provider sourceOrganization" itemscope itemtype="http://schema.org/Organization" itemid="http://www.wall-street.ro"> <meta itemprop="name" content="WallStreet.ro"/> <meta itemprop="url" content="http://www.wall-street.ro"/>

"Parlamentul va analiza cu prioritate solicitarea de reexaminare trimisa de presedinte in legatura cu imprumutul de 150 de milioane de euro pe care Guvernul Romaniei l-a acordat Moldovei. Cred ca presiunile politice si sociale din Moldova si dificultatile economice sunt atat de mari incat acest ajutor va fi mai mult decat binevenit, le va da o scurta perioada de respiro in care sa negocieze cu organismele internationale, cu Fondul Monetar, cu Comisia Europeana, cu Banca Mondiala pentru programe de reforma care sa restabileasca echilibrele economice si, intr-un fel, sa detensioneze situatia sociala si politica din Moldova", a spus marti Tariceanu, dupa ce l-a primit la Senat pe noul premier al Republicii Moldova, Pavel Filip , conform Mediafax.

Tariceanu i-a transmis oficialului moldovean dorinta Senatului de a sprijini in continuare parcursul european al Republicii Moldova, care presupune reforme "cateodata complicate, dureroase", dar necesare pentru a compatibiliza sistemele politice si economice dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana.

"Cred ca ajutorul nostru este important, as spune ca este esential. Moldova trebuie sa simta ca in Romania are un partener onest si statornic si pledez pentru ca Romania sa faca eforturi consistente si vizibile, concrete in acest sens, dincolo de declaratiile politice frumoase, care se fac in astfel de ocazii", a spus presedintele Senatului.

De asemenea, Tariceanu a apreciat "latura simbolica" a primei vizita externe a lui Pavel Filip in Romania si a subliniat importanta unei implicari mai serioase a Romaniei in sprijinirea Republicii Moldova.