Vineri, 29 Ianuarie 2016 - 05:20 AM Aleg.RO: Parlamentul francez autorizeaza sedarea profunda a bolnavilor in stadii terminale

Publicat de: ---

AMOS News

Parlamentul francez a autorizat marti seara sedarea profunda a bolnavilor in faza terminala, primul pas catre luarea in considerare a dorintelor pacientilor aflati la finalul vietii, evitand in acelasi timp redeschiderea dezbaterii privind eutanasia, relateaza joi AFP .

Parlamentul francez Foto: adevarul.ro

Intr-un climat neobisnuit de consensual, senatorii, la fel ca deputatii inaintea lor, au votat aproape in unanimitate un proiect de lege care autorizeaza recurgerea la o 'sedare profunda si continua' pana la deces pentru unii bolnavi in faza terminala care au solicitat acest lucru.

Acest vot marcheaza, dupa un parcurs dificil timp de un an, adoptarea finala a acestui text de lege care reprezinta 'un progres istoric', a afirmat ministrul sanatatii Marisol Touraine.

S-a dat LIBER la eutanasiere si in Canada. Ce au decis autoritatile

Rezultatul muncii a doi deputati, unul din stanga majoritara si celalalt din opozitia de dreapta, textul a fost deja adoptat cu o majoritate covarsitoare de Adunarea Nationala in martie 2015, inainte de a fi respins, spre surpriza generala, in Senat trei luni mai tarziu.

Dupa ce textul de lege a fost plimbat intre cele doua camere, un acord cu privire la o versiune comuna a fost in cele din urma gasit pe 19 ianuarie. Noua lege raspunde unui angajament electoral al presedintelui socialist Francois Hollande.

Inainte de a sosi la Elysee in 2012, seful statului a promis o 'asistenta medicala pentru a incheia viata cu demnitate'. El a aparat apoi necesitatea unui 'consens' pentru a imbunatati legislatia in vigoare din 2005.

Potrivit unui sondaj realizat anul trecut, posibilitatea sedarii pana la deces ca urmare a deciziei pacientului este sustinuta de 96% dintre francezi.


(483 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Parlamentul francez autorizeaza sedarea profunda a bolnavilor in stadii terminale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62522006034851 seconds.