Vineri, 29 Ianuarie 2016 - 05:20 AM Aleg.RO: Fostul lider al PSD Satu Mare Mircea Govor, audiat la DNA Oradea intr-un nou dosar privind fapte de coruptie

Publicat de: ---

romanialibera

Sursele citate au declarat pentru MEDIAFAX ca Mircea Govor este audiat de procurorii DNA Oradea, intr-un nou dosar privind fapte de coruptie .

In prezent, Mircea Govor, vicepresedinte suspendat al Consiliului Judetean Satu Mare, este cercetat sub control judiciar in dosarul in care este acuzat de interventii la ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el la Administratia Judeteana a Finantelor Publice.

In 22 ianuarie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus ca fostul lider PSD, care se afla in arest preventiv, sa fie cercetat sub control judiciar. Mircea Govor a fost arestat preventiv in 23 decembrie 2015, dupa ce, din 17 decembrie, a stat in arest la domiciliu.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.All site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrozfqlkunfuj', {myMaster: 'cUFVIc8hnWY12MT8qto9goLrcsx61X63Ya0wDgWCtY7.B7' });

In 12 ianuarie, in acest dosar a fost audiat in calitate de martor, la DNA Oradea, si fostul premier Victor Ponta.

Procurorii il acuza pe Mircea Govor de folosirea influentei sau autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere in cadrul unui partid politic, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (doua infractiuni) si santaj in forma agravata (patru infractiuni).

Potrivit anchetatorilor, in perioada august-octombrie 2013, Mircea Vasile Govor, folosindu-se de influenta si autoritatea functiilor detinute, prin intermediul lui Andrei Dolineaschi, deputat PSD si fost secretar general al PSD Botosani, a intervenit la persoane din conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, pentru a obtine numirea, detasarea, imputernicirea sau mentinerea in functii de conducere sau de executie in cadrul nou infiintatei Administratii Judetene a Finantelor Publice Satu Mare a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decat cele profesionale.

In acelasi dosar, Andrei Dolineaschi este urmarit penal pentru doua infractiuni de complicitate la folosirea influentei sau autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere in cadrul unui partid politic, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Dolineaschi a fost in 14 ianuarie la DNA pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile.

In 15 ianuarie, procurorii DNA Oradera au extins urmarirea penala in acest dosar, fiind pusi sub invinuire, pentru complicitate la santaj in forma agravata, senatorul Valer Marian, presedinte al PSD Satu Mare la data faptelor, prefectul judetului Satu Mare, Eugen Avram, si Mirel Vlas, administrator al unei societati comerciale.


(436 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Fostul lider al PSD Satu Mare Mircea Govor, audiat la DNA Oradea intr-un nou dosar privind fapte de coruptie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57186889648438 seconds.