Vineri, 29 Ianuarie 2016 - 05:20 AM Aleg.RO: Fostul lider al PSD Satu Mare, Mircea Govor, audiat la DNA Oradea

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Sursele citate au declarat pentru MEDIAFAX ca Mircea Govor este audiat de procurorii DNA Oradea, intr-un nou dosar privind fapte de coruptie .

In prezent, Mircea Govor, vicepresedinte suspendat al Consiliului Judetean Satu Mare, este cercetat sub control judiciar in dosarul in care este acuzat de interventii la ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el la Administratia Judeteana a Finantelor Publice.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.all site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroyapjknnpoo', {myMaster: 'gspR_wc1HDIbfbwQluvEf3MuEE6qPkMxR5RjiYToGJ7.f7' });

In 22 ianuarie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus ca fostul lider PSD, care se afla in arest preventiv, sa fie cercetat sub control judiciar. Mircea Govor a fost arestat preventiv in 23 decembrie 2015, dupa ce, din 17 decembrie, a stat in arest la domiciliu.

In 12 ianuarie, in acest dosar a fost audiat in calitate de martor, la DNA Oradea, si fostul premier Victor Ponta.

Procurorii il acuza pe Mircea Govor de folosirea influentei sau autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere in cadrul unui partid politic, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (doua infractiuni) si santaj in forma agravata (patru infractiuni).

Potrivit anchetatorilor, in perioada august-octombrie 2013, Mircea Vasile Govor, folosindu-se de influenta si autoritatea functiilor detinute, prin intermediul lui Andrei Dolineaschi, deputat PSD si fost secretar general al PSD Botosani, a intervenit la persoane din conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, pentru a obtine numirea, detasarea, imputernicirea sau mentinerea in functii de conducere sau de executie in cadrul nou infiintatei Administratii Judetene a Finantelor Publice Satu Mare a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decat cele profesionale.

In acelasi dosar, Andrei Dolineaschi este urmarit penal pentru doua infractiuni de complicitate la folosirea influentei sau autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere in cadrul unui partid politic, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Dolineaschi a fost in 14 ianuarie la DNA pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile.

In 15 ianuarie, procurorii DNA Oradera au extins urmarirea penala in acest dosar, fiind pusi sub invinuire, pentru complicitate la santaj in forma agravata, senatorul Valer Marian, presedinte al PSD Satu Mare la data faptelor, prefectul judetului Satu Mare, Eugen Avram, si Mirel Vlas, administrator al unei societati comerciale.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.all site.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrolaitgqdlpt', {myMaster: 'gspR_wc1HDIbfbwQluvEf3MuEE6qPkMxR5RjiYToGJ7.f7' }); Citeste si Liderul PSD Satu Mare, Mircea Govor, eliberat din arest Citeste si Senatorul Valer Marian si prefectul judetului Satu Mare, urmariti penal in dosarul lui Mircea Govor Citeste si Liderul PSD Satu Mare, Mircea Govor, ARESTAT PREVENTIV


(460 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Fostul lider al PSD Satu Mare, Mircea Govor, audiat la DNA Oradea | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59123992919922 seconds.