Vineri, 26 Februarie 2016 - 05:00 AM Aleg.RO: ASF a trimis in Parlament propunerea de lege pe RCA privind compensarea directa

Publicat de: ---

ziarulfinanciar Autor: Anelis Baciu 26 .02.2016

Autoritatea de Supraveghere Finaniciara (ASF) a finalizat proiectul de lege privind asigurarea auto obligatorie (RCA) si a inaintat propunerea de schimbare legislativa comisiilor de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor, precum si Ministerului Finantelor Publice, potrivit unei informari a institutiei. Printre principalele prevederi ale proiectului legislativ se numara introducerea sistemului de decontare directa intre asiguratorii RCA, o masura pe care companiile de asigurari au primit-o cu reticenta.

Asiguratorii au sustinut prin intermediul asociatiilor profesionale UNSAR ca decontarea directa va avea consecinte negative in principal asupra companiilor stabile din punct de vedere financiar si a clientilor, pentru ca implementarea acestui sistem va insemna costuri mai mari pentru asiguratori si implicit tarife in crestere.
  Compensarea directa functioneaza deja in regim obligatoriu in Italia, Rusia si Suedia, in timp ce in Franta, Belgia si Spania sistemul este voluntar.
  Ideea unei legi pe RCA a venit ca o solutie pentru detensionarea pietei locale de profil, in conditiile in care ultima perioada a fost marcata de discutii aprinse pe tema majorarilor de tarife.
  Companiile de transport au reclamat triplarea tarifelor la RCA in cateva luni si au protestat in strada impotiva majorarilor. Pe de alta parte, asiguratorii sustin ca frecvent a mare a daunelor ii preseaza sa faca corectii asupra preturilor.


(194 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

ASF a trimis in Parlament propunerea de lege pe RCA privind compensarea directa | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.0247628688812 seconds.