Vineri, 26 Februarie 2016 - 05:00 AM Aleg.RO: ASF: Pilonul legii privind politele RCA, compensarea directa. Transportatorii nemultumiti ameninta cu proteste

Publicat de: ---

Gândul

"Eu cred ca pilonul principal al legii politelor RCA (proiect de lege elaborat de ASF-n .r.) este asa numita compensare directa sau decontare directa, (principiu aflat-n.r.) in dezbatere inca din anul 2012. Cred ca de aceasta data, in sfarsit, vom avea aceasta compensare directa astfel incat sa putem sa venim cu un plus semnificativ de protectie a consumatorului. Este deosebit de important sa inteleaga ca asiguratul, in momentul in care are calitatea de pagubit intr-un accident auto, sa se poate adresa, inclusiv, asiguratorului pentru rezolvarea problemei respective si primirea contravalorii", a declarat, joi, prim-vicepresedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu, la finalul dezbateii pe tema “Solutii de echilibrare si consolidare a sistemului asigurarilor obligatorii RCA” organizata de deputatul PNL Andreea Paul.

Prim-vicepresedintele ASF a afirmat ca in urma controalelor efectuate de ASF, privind modul de calcul al tarifelor RCA, s-a dispus ca principala masura recalcularea acestor tarife, in termen de 30 de zile.

Constantinescu a mai spus ca se asteapta la o scadere a preturilor politelor RCA.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_economic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrokkdmlwomjo', {myMaster: '7Igwif.oJ4Wl6EeZdC_F9ZsJXpRjyfr58OJbtPU8NAL.g7' });

"Personal, ma astept la o scadere a pretului acestor polite. Cred in ceea ce se numeste, ca principiu, individualizarea riscurilor. (
) Este important sa stabilim ca acele autovehicule sunt conduse de conducatori auto, iar conducatorii auto sunt cei care induc principalele riscuri in trafic", a mai spus prim-vicepresedintele ASF.

Deputatul PNL Andreea Paul a afirmat ca va purta discutii cu actorii implicati pentru a amenda proiectul de lege propus de ASF astfel incat sa se tina cont de neregulile semnalate de acestia. Proiectul de lege ar urma sa fie dezbatut in cadrul Comisiilor reunite de buget, in perioada urmatoare.

Proiectul de lege privind politele RCA, propus de ASF, a fost criticat de FORT si UNTRR.

Presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport, Augustin Hagiu, a sustinut ca legea propusa de ASF ar trebui sa tina cont de solicitarea transportatorilor si sa oblige ASF ca, o data la trei luni, sa vina cu un pret de referinta pentru politele RCA, pentru a preveni cresterea exagerata a pretului politelor RCA.

Vicepresedintele UNTRR Constantin Isac a sustinut ca legea nu ofera o solutie pentru problemele actuale, cresterile de pana la 200% a preturilor politelor RCA, amenintand cu proteste similare celor facute de ciobani, care au intrat in Parlament sa isi faca cunoscute nemultumirile.

In cadrul dezbaterii, participantii au convenit asupra necesitatii intrarii EximAsig pe piata asigurarilor.

Reprezentatul Consiliului Concurentei a confirmat, in cadrul dezbaterii, ca, in ultimele 6 luni, pretul politelor RCA a crescut pana la aproape 200%.

"Va pot confirma majorari substantiale pe anumite categorii de asigurati, pe transportul rutier de marfuri – intre 19% si 183%/ Este vorba de un nivel intermediar al primei. Intre acest nivel si cel final mai pot aparea o serie de de reduceri. La nivelul transportului de calatori – la 226%. Ianuarie 2016 fata de iunie 2015. Pe sase luni", a spus reprezentatul Consiliului Concurentei.

De asemenea, participantii au dezbatut necesitatea simplificarii procedurilor de transfer a clasei de bonus in cazul achizitionarii unui autoturism nou, a flexibilizarii modului de achizitionare a politelor RCA, a emiterii politelor in functie de istoricul soferului, a diminuarii cheltuielilor de intermediere (a comisioanelor), precum si asupra necesitatii de introducere in textul legii a posibilitatii de compensare directa, pentru ca soferii sa isi poata repara masina in baza propriei polite de asigurare.

Citeste si: Reprezentantii transportatorilor s-au retras de la discutiile privind RCA si se asteapta ca Parlamentul sa ceara ASF "masuri ferme si rapide" Citeste si: Accident cu o masina fara RCA? Uite cum poti primi despagubiri Citeste si: Seful ASF: Regulile si transparenta din Solvabilitate II vor sustine reconstructia pietei de RCA

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_economic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrondmonihufp', {myMaster: '7Igwif.oJ4Wl6EeZdC_F9ZsJXpRjyfr58OJbtPU8NAL.g7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_economic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroqcfiklnpvu', {myMaster: '7Igwif.oJ4Wl6EeZdC_F9ZsJXpRjyfr58OJbtPU8NAL.g7' });


(237 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

ASF: Pilonul legii privind politele RCA, compensarea directa. Transportatorii nemultumiti ameninta cu proteste | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.84329104423523 seconds.