Luni, 21 Martie 2016 - 05:07 AM Aleg.RO: Guvernul critica aspru Legea darii in plata in forma actuala

Publicat de: ---

7plus Autor: Catalin Dumitrescu

Guvernul a transmis Parlamentului un punct de vedere critic la adresa Legii darii in plata, afirmand ca ar putea sa o sustina doar daca sunt operate modificari ample, avand in vedere ca actuala forma ar putea afecta stabilitatea bancilor, precum si a intregii piete financiare din Romania .

 

Riscurile de afectare a stabilitatii economice a Romaniei sunt majore

“Riscurile generate de aplicarea legii in forma transmisa spre reexaminare Parlamentului sunt majore. (…) Consecintele negative aferente ar putea fi semnificative, efectele generate de aplicarea legii fiind greu de cuantificat, ca urmare a precedentului creat, hazardului moral general, precum si a incertitudinii care poate afecta in mod semnificativ perceptia mediilor investitionale asupra predictibilitatii cadrului legislativ din Romania”, se arata in punctul de vedere al Guvernului. Executivul arata ca “masurile propuse au un caracter mult prea general, fara sa aiba la baza o analiza solida realizata din punct de vedere al impactului economic, social si juridic si nu sunt acoperite toate ipotezele domeniului supus reglementari”. Ca exemplu, Executivul spune ca legea nu precizeaza ce se intampla in ipoteza in care creditul este garantat cu bunul alte persoane, daca bunul este ipotecat in favoarea mai multor creditori sau daca valoarea imobilului este mai mare decat valoarea creditului ce urmeaza a fi lichidat. Guvernul critica si absenta unor prevederi concrete cu privire la beneficiarii legii si nici privind criteriile obiective care au stat la baza selectarii acestora. ?Astfel, nu se face nicio diferenta intre debitorii de buna credinta si cei de rea credinta, deoarece textul legii nu face nicio mentine cu privire la situatia reala a debitorului care ar putea sa utilizeze procedura de dare in plata”, se arata in documentul Guvernului.

Zamfir catre Ciolos: Opriti minciuna!

?Ati preluat numai propuneri toxice de la bancheri, propuneri ce au fost respinse chiar de ANPC??

Deputatul PNL Daniel Zamfir ii solicita, intr-o scrisoare deschisa, premierului Dacian Ciolos sa opreasca “minciuna, intoxicarea si abuzul” impotriva legii darii in plata, sustinand ca acesta, in loc sa serveasca interesele cetatenilor romani, ”serveste interesele unor bancheri straini”. “Opriti minciuna, intoxicarea si abuzul impotriva legii darii in plata si, pe cale de consecinta, impotriva sutelor de mii de familii din Romania care asteapta aceasta lege sufocate de credite pe care nu le mai pot plati nu din cauza lor, ci din cauza produselor mincinoase vandute de banci si clauzelor abuzive din contracte. Dumneavoastra, premierul Romaniei, ati ales sa serviti interesele unor bancheri straini care, in a doua cea mai saraca tara din Europa, au facut profit dublu fata de media europeana, in loc sa serviti demn interesele celor care cu adevarat aveau nevoie sa fie reprezentati de dvs: cetatenii Romaniei! In timp ce o mana de bancheri s-au ales cu bonusuri, sute de mii de familii de romani au viitorul sub spectrul ruinei”, afirma Zamfir, in scrisoare. Deputatul considera ca pozitia premierului Ciolos pe aceasta tema se diferentiaza “major” fata de cea a presedintelui Iohannis. In opinia parlamentarului liberal, Ciolos ar “face jocurile” celor care doresc sa “ingroape definitiv” legea, in timp ce Iohannis ar crede ca legea este “necesara si bine-venita”.”Va cer public sa va opriti! Sa opriti minciuna! Sa opriti intoxicarea! Sa opriti abuzul! Nu sunteti prim-ministrul celor 40 de banci straine, sunteti premier peste o Romanie in care aceste banci si-au permis abuzuri si ilegalitati pe care nu si le-au permis in nicio tara din Europa!(?) Ca parlamentar si cetatean al acestei tari nu-mi ramane decat sa va expun public incorectitudinea si sa va cer sa va opriti!”, conchide Daniel Zamfir.


(193 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Guvernul critica aspru Legea darii in plata in forma actuala | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61024403572083 seconds.