Joi, 31 Martie 2016 - 05:05 AM Aleg.RO: S. Ghita, in fata deputatilor: “nu am nimic de denuntat despre activitatea lui Victor Ponta”

Publicat de: ---

7plus Autor: C . S.

Inaintea votului din sedinta de plen, in care i se decide, practic, viitorul, mai exact se da votul in privinta cererii DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii sale preventive, Sebastian Ghita si-a sustinut cauza. “Votul de astazi (…) nu va insemna blocarea justitiei”, le-a transmis deputatul colegilor sai de Camera.

 

Odata ce sedinta in cadrul careia, prin vot secret, cu bile, deputatii vor hotari daca accepta sua nu cererea DNA privind incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a parlamentatului in varsta de 37 de ani, Sebastian Ghita a urcat la tribuna Legislativului, pentru a-si spune puncutl de vedere in privinta solicitarii procurorilor, despre care va amintim ca deunazi a fost supusa la vot in Comisia Juridica, doar cea privind retinera primind avizul deputatilor juristi.

“Am venit astazi in fata dvs. pentru a-mi sustine nevinovatia (…) si pentru a va ruga sa respingeti cererile de retinere si arestare (…) votul de astazi (…) nu va insemna blocarea justitiei, ci respingerea ferma a unei practivi abuzive- arestarea inaintea judecarii”, a sustinut parlamentarul intrat in vizorul procurorilor.

Scopul acestor masuri ar fi, in opinia deputatului, “instaurarea fricii, prin hartuire”, precum si folosirea arestarii ca “instrument modern de tortura”. Ghita a cerut o data in plus colegilor sai sa respinge solicitarile procurorilor anticoruptie, mentionand ca i-au fost aduse doua acuzatii de dare de mita, prin mentinerea in functie, dar ca in dosar nu exista interceptari sau documente, si ca procurorii s-ar baza “pe denunturi si denuntatori”.

“Se incearca o “educare” a societatii romanesti” prin arestarea preventiva, a mai sustinut parlamentarul. Mai mult, deputatul a dat de inteles ca s-ar vrea, de fapt, sa fie pus in ipostaza de a-l denunta pe fostul premier (cu care are, se stie, o relatie de amicitie). “Declar public – nu am nimic de denuntat despre activitatea lui Victor Ponta”, a sustinut Sebastian Ghita de la tribuna Parlamentului.

Va reamintim ca, la momentul la care au cerut retinerea si arestarea preventiva a deputatului Ghita, procurorii anuntau ca aceasta din urma este suspectat de dare de mita, folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, santaj, cumparare de influenta, dar si de conducerea unui vehicul fara permis.


(412 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

S. Ghita, in fata deputatilor: “nu am nimic de denuntat despre activitatea lui Victor Ponta” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.0632569789886 seconds.