Joi, 31 Martie 2016 - 05:05 AM Aleg.RO: Indemnizatie pentru cresterea copilului fara plafon, timp de doi ani. Vot final in Camera Deputatilor

Publicat de: ---

7plus

Deputatii au votat, miercuri, in unanimitate, proiectul de lege care prevede o indemnizatia lunara de 85% din veniturile obtinute in ultimele 12 luni lucrate si eliminarea plafonulului de 3 .400 de lei. Totodata, a fost eliminata optiunea parintelui de a sta acasa un an sau doi. Camera Deputatilor este for decizional, legea va merge la promulgare la presedintele Klaus Iohannis.

Mamele sau tatii pot sta acasa pana cand copilul implineste doi ani si pana la trei ani daca este vorba despre un copil cu handicap, cu o indemnizatie pentru cresterea copilului de 85% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni lucrate din ultimii doi ani, anterior datei nasterii copilului.

Daca decid sa se intoarca cu 60 de zile inainte de implinirea perioadei de doi ani, mamele vor primi stimulent de insertie in cuantum de 50% din indemnizatia minima (adica din 85% din salariul minim brut) - circa 500 lei lunar.

Pana in data de 1 iulie, Guvernul trebuie sa vina atat cu normele de aplicare, dar sa identifice si sursele de finantare pentru acest proiect de lege. Votul parlamentarilor sileste, practic, Guvernul sa aloce o parte din incasarile privind impozitele pe primele doua luni pentru acest proiect de lege. Astfel, sustin parlamentarii PSD si PNL, in momentul de fata ar exista un excedent de 800 de milioane de lei, iar pentru aplicarea acestei legi ar fi nevoie de 200 de milioane de lei trimestrial, a precizat corespondentul TVR Marius Vulpe pentru Telejurnalul de la ora 14:00.

Modificarile ar urma sa intre in vigoare de la 1 iulie 2016 daca legea va fi promulgata de presedintele Klaus Iohannis.

Pe 8 martie, chiar de Ziua Femeii, deputatii din Comisia pentru Munca au votat ca indemnizatia pentru cresterea copilului sa se acorde fara plafon si timp de doi ani.


(428 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Indemnizatie pentru cresterea copilului fara plafon, timp de doi ani. Vot final in Camera Deputatilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.97966289520264 seconds.