Joi, 31 Martie 2016 - 05:05 AM Aleg.RO: Motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei va fi dezbatuta luni

Publicat de: ---

7plus

Motiunea simpla pe Justitie, depusa de deputatii ALDE, va fi dezbatuta in plenul Camerei Deputatilor lunea viitoare, la ora 17 .00, a anuntat, miercuri, secretarul Camerei, Marcel Ciolacu.

Motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei, Raluca Pruna, va fi dezbatuta luni Foto: epochtimes-romania.com

Deputatii ALDE spun ca textul motiunii, intitulata "Drepturile omului nu sunt un lux", se bazeaza pe o afirmatie a ministrului Justitiei, Raluca Pruna, potrivit careia "Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.6 din 11 martie 2016 nu restrange drepturi si libertati, ci tocmai le face efective. Cu o urmarire penala si o combatere a infractionalitatii slabe, discutia despre drepturi e un lux teoretic", potrivit Agerpres."Ati afirmat ca discutia despre drepturile omului reprezinta un lux teoretic. O afirmatie extrem de periculoasa, surprinzatoare, care a obligat Parlamentul Romaniei la reactie si, mai mult, la atitudine fata de drepturile fundamentale care nu sunt un lux, atitudine care se concretizeaza prin aceasta motiune simpla. Poate nici nu ar trebui sa ni se para surprinzatoare declaratia dumneavoastra, avand in vedere ca ne-ati anuntat, cu multa mandrie chiar, ca impartasiti principiile fostului ministru al Justitiei Monica Macovei, care ne spunea, nu cu mult inaintea dumneavoastra, ca in Romania 'drepturile omului nu pot fi exercitate pe deplin'", se arata in textul motiunii.Semnatarii motiunii cer demisia ministrului Justitiei."Pentru modul in care dumneavoastra intelegeti sa va raportati la drepturile fundamentale ale omului, considerandu-le un lux, chiar si teoretic, nu pot exista motivari sau explicatii! Aristotel spunea ca 'Democratia este o forma de guvernamant in care cei liberi sunt la putere'. Dumneavoastra ati demonstrat prin declaratii si conduita ca nu sunteti o persoana libera, ca nu sunteti o persoana care gandeste liber. Dumneavoastra nu doriti ca cetatenii acestei tari sa fie oameni liberi, pentru ca doriti ca puterea sa fie exercitata de personaje obscure si nereprezentative. Daca nu va veti da demisia ori daca nu veti fi demisa de catre seful Guvernului, inseamna ca nu ati facut decat sa dati glas prin declaratia dumneavoastra, precum si forma juridica prin ordonanta pe care ati initiat-o unei filosofii despre precaritatea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor ce este impartasita de intregul Executiv", se mai arata in document.

Motiunea simpla initiata de ALDE este sustinuta de deputatul PSD Sebastian Ghita, fostul premier PSD Victor Ponta, deputatul independent Mihai Sturzu si de mai multi parlamentari UDMR, intre care Kelemen Hunor, Korodi Attila, Cseke Atitila, Molnar Zolt, Antal Istvan, Erdei Istvan si Bovis Istvan.


(358 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei va fi dezbatuta luni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.73474216461182 seconds.