Miercuri, 13 Aprilie 2016 - 05:07 AM Aleg.RO: Ministrul Muncii este dispus sa isi dea demisia daca proiectul salarizarii bugetare nu va fi retras

Publicat de: ---

jurnalulnational

Ana Costea, ministrul Muncii, este dispusa sa isi depuna mandatul daca proiectul privind salarizarea in sistemul bugetar nu va fi retras miercuri de catre Guvern, a anuntat, marti, consilierul ministrului Muncii, Cosmin Andreica, la finalul discutiilor cu liderii sindicali .

Ana Costea

"Proiectul de OUG a fost retras pentru ca, practic, aceasta OUG nu avea cum sa satisfaca nevoile partenerilor sociali si nevoile existente pentru eliminarea disfunctionalitatilor, sens in care doamna ministru si-a asumat retragerea acestui proiect. Doamna ministru a precizat ca in situatia in care nu se va lua act de faptul ca nu sustine aceasta OUG, isi va da demisia", a spus Cosmin Andreica.

El a precizat ca Ministerul Muncii asigura partea tehnica a legii, iar daca se incearca variante care nu au cum sa satisfaca obiectivele propuse, ministerul nu are cum sa sustina si sa fie de acord cu acestea.

Anterior, liderii sindicali au anuntat ca ministrul Muncii le-a spus, in discutiile de la Consiliul National Tripartit, ca va retrage proiectul ordonantei de urgenta privind salarizarea bugetarilor, in care nici ea nu crede.

Sindicalisti: Ministrul Muncii a decis retragerea proiectului privind salarizarea in sectorul bugetar VIDEO

Potrivit Ordonantei de urgenta privind salarizarea personalului din sistemul bugetar, salariile bugetarilor ar urma sa fie majorate din 1 august, iar cel mai mic salariu de baza va fi de 1.250 lei pentru functii cu studii medii si generale, in timp ce salariul cel mai marew va ajunge la 15.000 de lei, suma pe care o va primi presedintele.

Salariile de baza sunt diferentiate pe functii, grade sau trepte profesionale si gradatii. Fiecarei functii, fiecarui grad sau treapta profesionala ii corespund cinci gradatii, corespunzatoare transelor de vechime in munca, cu exceptia functiilor de demnitate publica si functiilor de conducere pentru care gradatia este inclusa in indemnizatia lunara sau salariul de baza prevazut pentru aceste functii in anexele la ordonanta de urgenta.Astfel, presedintele va avea un salariu brut de 15.000 de lei, patriarhul ar urma sa aiba o indemnizatie lunara de 13.706 lei, tot atat cat vor avea premierul si presedintii Senatului si Camerei Deputatilor.

Senatorii si deputatii vor fi platiti cu 10.150 lei, ca si secretarii de stat, in timp ce ministrii vor fi platiti cu 12.124 lei, suma pe care o vor primi si consilierii prezidentiali.

Un profesor universitar va avea un salariu de baza de 5.300 de lei, un profesor din invatamantul preuniversitar - intre 1.700 si 3.400 de lei, un medic primar - intre 3.400 si 4.300 de lei, un judecator cu vechime va avea o indemnizatie de pana la 8.600 de lei.

Raportul intre salariul de baza minim si cel maxim in sectorul bugetar va fi de 1 la 12, astfel ca cel mai mic salariu de baza va fi de 1.250 de lei, pentru functii cu studii medii si generale, iar cel mai mare este de 15.000 lei pentru functia cu cea mai mare responsabilitate in stat.


(215 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Ministrul Muncii este dispus sa isi dea demisia daca proiectul salarizarii bugetare nu va fi retras | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63156986236572 seconds.