Joi, 28 Aprilie 2016 - 05:07 AM Aleg.RO: Nicolae Robu si alti 10 candidati, in cursa pentru postul de primar la Timisoara

Publicat de: ---

Bursa

Timisoara: Robu si alti 10 candidati, in cursa pentru postul de primar

Potrivit reprezentantilor Biroului Electoral Municipal Timisoara, un numar de 14 candidati si-au depus candidaturile, in termenul limita care a expirat marti seara, pentru functia de primar al Timisoarei . Astfel, in cursa a intrat actualul primar al municipiului, Nicolae Robu (PNL), care doreste sa castige un al doilea mandat.

Deputatul Florin Birsasteanu (PSD) este considerat principalul contracandidat al lui Robu in aceste alegeri. Medic de profesie, Birsasteanu a devenit popular in PSD Timis dupa ce a reusit sa castige un mandat de deputat la alegerile partiale care s-au desfasurat in Colegiul 3 Timisoara, considerat „cartierul lui Robu”, deoarece edilul-sef al Timisoarei locuieste acolo.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

Pentru functia de primar al Timisoarei s-a inscris ca independent si fostul viceprimar al orasului in perioada 2000 – 2012. La alegerile din 2012 Adrian Orza, membru PNTCD pe atunci si promovat intens de primarul in functie, Gheorghe Ciuhandu, a candidat din partea unei coalitii de partide (FDGR si PNTCD) reusind sa obtina 23,39 la suta din voturi si sa se claseze pe locul doi, in timp ce Robu, sustinut de USL 49,76 la suta din voturi.

Din partea PMP candideaza Marius Cristinel Dugulescu, fost deputat de Timis si fiul pastorului Petru Dugulescu, fost deputat PNTCD de Timis in perioada 1996-2000. De la UDMR candideaza Zsolt Molnar, iar din partea PPU s-a inscris in cursa pentru functia de primar al Timisoarei Cosmin Trif.

UNPR il propune pentru functia deprimar al Timisoarei pe liderul filialei judetene, Ion Raducanu. Fost prefect de Timis din partea PSD, el a mai candidat pentru aceasta functie atat din partea social-democratilor, cat si din postura de lider al filialei judetene UNPR. La alegerile din 2012, Raducanu (UNPR) a obtinut 1,7 la suta din voturile valabil exprimate. ALDE il propune pentru functia de primar al Timisoarei pe Ilare Bordeasu, cadru universitar la Universitatea Politehnica Timisoara si lider de sindicat.

De asemenea, in cursa pentru fotoliul de primar s-au inscris si doua femei: Elisabeta Dobrescu (independent) si Simona Gabriela Tiriteu (BUN). Biroul Electoral Municipal a decis, insa, sa respinga candidatura Elisabetei Dobrescu deoarece nu a intrunit numarul de semnaturi necesar.

Tot din aceasta cauza au mai fost respinse candidaturile lui Adrian Boruga (M10) si Ion Gheorghe Rosu (UCDR). Pentru a candida la functia de primar al Timisoarei acestia ar fi trebuit sa prezinte o lista cu cel putin 2.863 de sustinatori.

La Biroul Electoral Judetean Timis au depus listele de candidati 15 formatiuni politice, insa PRM, M10 si PER au fost respinse din cauza numarului de semnaturi. De asemenea, din cauza numarului mic de semnaturi a fost respinsa si candidatura independentului Marius Martinescu, fost primar al Lugojului din partea PDL. Pentru candidatura era nevoie de un numar minim de 6201 semnaturi.

Astfel, la PNL cap de lista si propunerea partidului pentru presedintia CJ Timis este deputatul Alin Popoviciu. Lista de candidati PSD este deschisa de liderul filialei judetene de partid, Sorin Grindeanu. UNPR a depus lista candidatilor cu doar cateva ore inainte de termenul limita, dupa ce actualul presedinte al CJ Timis, Titu Bojin, s-a inscris in partid. El a condus filiala PSD Timis, insa nu a mai fost propus pentru o functie de consilier judetean. Lista candidatilor ALDE este deschisa de Traian Stancu, in timp ce PMP o propune pe lidera filialei judetene de partid, Roxana Iliescu.

11 candidati pentru Primaria Municipiului Arad

11 candidati au fost validati de catre Biroul Electoral Municipal Arad pentru a candida la functia de primar al municipiului Arad. Ca si independenti vor candida Sebastian Bulumac (sustinut si de PSD), Ciprian Luca, Viorica Elvira Pop, Marin Lupas si Eugen Filip Dorin. Din partea ALDE va candida consilierul municipal Ionel Ciupe, din partea UDMR - viceprimarul Bognar Levente, din partea PNL - primarul in exercitiu Gheorghe Falca, din partea PMP - pastorul unei cunoscute biserici din Arad, Samuel Caba, iar din partea M10 -fostul director al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad, medicul Adrian Wiener.

Miercuri, Biroul Electoral a validat candidatura lui Calin Gabriel Costea, din partea Partidului Mandri ca Suntem Aradeni, in timp ce candidatul Partidului Puterii Umaniste, Lia Ardelean, a fot respins de catre BEM. Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, este cel mai longeviv primar al municipiului Arad dupa Revolutia din 1989. Gheorghe Falca detine in acest moment al treilea mandat continuu la conducerea primariei municipiului Arad si a anuntat inca de anul trecut ca va candida pentru cel de-al patrulea mandat. Inainte de cele trei mandate de primar, in perioada 2000-2004, Gheorghe Falca a fost si vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad, iar in perioada guvernarii PNL era in carti pentru un post de ministru. Falca este finul de cununie al fostului presedinte Traian Basescu.

Cat priveste listele pentru consilieri locali, BEM a acceptat candidaturile din partea formatiunilor PSD, PNL, PMP, M10, Alianta pentru Arad, Partidul Alternativa de Vest, Partidul Mandri ca Suntem Aradeni, UNPR, ALDE, UDMR.

Listele cu candidatii Partidului Puterii Umaniste si ai Partidului National Democrat au fost respinse, miercuri, de catre Biroul Electoral Municipal.

Pe lista PSD pentru Consiliul Local al municipiului Arad dintre cei cinci consilieri social-democrati din acest mandat, doar unul singur mai este pe lista, ceilalti fiind nume complet noi, iar pe lista PNL se gaseste un cetatean italian, Giovanni Strona, student la facultatea de Medicina din Cadrul Universitatii de Vest Vasile Goldis, care a primit un loc eligibil ca urmare a proiectului "Trei pentru Arad", prin care PNL a cautat membri ai societatii civile, pe care, pe baza unor proiecte pentru comunitate, sa-i atraga in Consiliul Local al Municipiului Arad. In total au fost depuse 18 proiecte, pe langa studentul italian, mai fiind selectati actorul Ionel Bulbuc si asistentul social Laura Andres.

Pe de alta parte, Biroul Electoral Judetean a respins listele cu candidati venite din partea formatiunilor Partidul National Democrat si Alianta Rromilor Pro Europa. Desi aveau nevoie de 4.000 de semnaturi de sustinere, cele doua formatiuni au prezentat doar 220, respectiv 1.500 de semnaturi.

Suceava: Sase candidati inscrisi pentru cursa de primar. Ion Lungu vrea al patrulea mandat

Sase candidati au fost inscrisi la Biroul Electoral Municipal Suceava pentru functia de primar al Sucevei, acestia reprezentand PNL, PSD, ALDE, PMP, UNPR si PER, actualul primar, Ion Lungu, (PNL) intrand in cursa pentru al patrulea mandat.

Primarul Sucevei, Ion Lungu care a fost ales in functie in anul 2004, cand a candidat din partea PNL, va candida pentru al patrulea mandat tot din partea PNL, dupa ce in 2008 si 2012 a candidat din partea PDL. Lungu, care a demisionat din PDL in toamna anului 2014 si l-a sustinut pe Victor Ponta in alegerile prezidentiale, a fost primit in luna februarie in PNL si desemnat candidatul partidului desi, initial, candidatul PNL fusese desemnat deputatul Ioan Balan. Fostul presedinte al organizatiei judetene PNL Suceava, deputatul Alexandru Baisanu, a demisionat la inceputul lunii martie din PNL si s-a inscris in ALDE si candideaza din partea acestei formatiuni la functia de primar al municipiului Suceava. Baisanu a mai candidat la functia de primar al Sucevei in anul 2004, din partea PUR si a obtinut circa 13 la suta din voturi, dar si in 2012, cand a fost candidatul USL la functia de primar al Sucevei, dar a obtinut cu o mie de voturi mai putine decat Ion Lungu. Candidatul PSD la functia de primar al Sucevei este medicul urgentist Tiberius Bradatan, director medical al Spitalului Judetean de Urgenta Suceava. Bradatan este consilier local PSD din 2012 si presedinte executiv al organizatiei municipale PSD Suceava. El a mai candidat din partea PSD pentru functia de senator in colegiul 1, in alegerile din 2012, iar cu toate ca a obtinut mai multe voturi decat contracandidatul sau Gheorghe Flutur, nu a fost ales pentru ca, prin redistribuirea voturilor, colegiul respectiv a fost atribuit candidatului PDL.

Un alt candidat inscris la BEM Suceava pentru functia de primar al Sucevei este cel al Partidului Miscarea Populara, Marian Andronache, director general in cadrul Primariei Suceava. Andronache nu a mai facut politica si este la prima candidatura. Din partea UNPR a fost inscrisa candidatura la functia de primar a lui Marius Boghian, fost consilier judetean PDL in perioada 2008-2012 si care in 2012 a candidat din partea PPDD pentru un loc de deputat in colegiul nr.1 Suceava. Marius Boghian a fost lider al organizatiei de tineret a PDL Suceava, dar si sef al Agentiei Teritoriale a Taberelor si Turismului Scolar Suceava.

Ultimul candidat inscris pentru functia de primar al Sucevei este Alina Alupoaei-Geonea, din partea PER. Ea a spus ca isi propune ecologizarea clasei politice actuale si sa introduca un suflu tanar in administratie.

Citeste si: Juristi, medici, parlamentari si fosti jurnalisti vor sa devina primari in Oltenia Citeste si: Parlamentari, fosti primari urmariti penal, o frantuzoaica si o moldoveanca, in cursa electorala pentru Bucuresti. Lista candidatilor Citeste si: 20 de candidati pentru functia de primar general al Capitalei. BEM analizeaza dosarele de candidatura Citeste si: Candidaturi pe ultima suta de metri: Nicolae Robu lupta pentru un nou mandat de primar al Timisoarei. Boc a depus dosarul pentru Primaria Cluj-Napoca, iar Mihai Sturzu pentru Primaria Brasov, ca independent Citeste si: Un dansator, un alpinist si un politist aspira la locul lasat liber de Iohannis Citeste si: Ingineri si dezvoltatori imobiliari, in lupta pentru primariile din Transilvania

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });


(156 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Nicolae Robu si alti 10 candidati, in cursa pentru postul de primar la Timisoara | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.91106104850769 seconds.