Vineri, 29 Aprilie 2016 - 05:10 AM Aleg.RO: Klaus Iohannis: Am promulgat Legea darii in plata VIDEO

Publicat de: ---

ziarulfinanciar

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a anuntat ca a promulgat Legea darii in Plata, iar aceasta va fi publicata in Monitorul Oficial .

playlist: [ { "autoPlay": true, "url":"http://vmedia.rtv.net/12/2016-04/19487c37511261acd57ee94ddfc0eab0_large.jpg", autoBuffering: true, eventCategory: "Video view event" }, { "autoPlay": true, "url":"http://vmedia.rtv.net/12/2016-04/19487c37511261acd57ee94ddfc0eab0.mp4", autoBuffering: false, eventCategory: "Video play event" }, ], plugins: { "ova": { "debug": { "levels": "none"}, "autoPlay": false, "ads": { "schedule": [ { "position": "pre-roll", "tag": "http://realitatero.adocean.pl/ad.xml?id=8G9FiLxxPX0TbE_DbIBeo35cILOhJeOaIAyAy3NoagT.I7" } ] }, }, gatracker: { events: { all: true }, debug: false, accountId: "UA-26520222-1" // your Google Analytics id here } } }).ipad();

"Legea darii in plata a ajuns la mine si am retrimis-o cu cateva observatii, iar Parlamentul a luat in considerare aceste obiectii si a modificat legea corespunzator si a trimis legea in forma noua. Am apreciat ca Parlamentul a tinut cont de observatiile mele si consider ca legea care a ajuns la promulgare este corecta. Am promulgat aceasta lege si azi va fi publicata in Monitorul Oficial", a declarat Klaus Iohannis.

Legea darii in plata a fost adoptata, miercuri, 13 aprilie, de Camera Deputatilor, for decizional, cu o majoritate de 207 voturi "pentru", un vot "impotriva" si o abtinere.

Deputatii au stabilit astfel ca legea privind darea in plata nu se va aplica programului Prima Casa si au majorat plafonul creditelor care intra sub incidenta acestui act normativ de la 150.000 la 250.000 de euro.

Partidele nu mai pot fi executate silit in campanie

De asemenea, presedintele a mai promulgat si legea privind finantarea partidelor politice. Presedintele a fost de acord ca un cont de campanie al unui partid nu poate fi executat silit.

"Norma nou introdusa de legiuitor este corecta. Am promulgat aceasta lege", a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a anuntat ca a semnat numirea procurorului general Augustin Lazar. Presedintele a mai anuntat ca si-a facut viza de resedinta pe Bucuresti, "deci voi vota la alegerile locale aici". In consecinta voi fi si mai interesat de felul in care se face campanie electorala pentru Bucuresti", a tinut sa atraga atentia presedintele.

Klaus Iohannis a respins acuzatia ca ar fi incalcat constitutia cand i-a sugerat lui Dragnea demisia. "Nu am incalcat Constitutia. Nu am cerut demisia domnului Dragnea pentru ca nu am caderea, nu sunt membru PSD. Dupa parerea mea ar fi bine sa renunte la conducerea PSD", a punctat Iohannis.Este prima declaratie a presedintelui Klaus Iohannis dupa intalnirea saptamanala cu premierul Dacian Ciolos, care s-a soldat cu demisia ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu.

Citeste si: Dacian Ciolos, PRIMA REACTIE dupa demisia lui Vlad Alexandrescu de la Ministerul Culturii

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca una din nemultumirile sale privind Guvernul a vizat situatia de la Opera Nationala din Bucuresti, adaugand ca aceasta chestiune este pe cale de rezolvare.

El a precizat ca nemultumirile sale au vizat si faptul ca pe zona fondurilor europene lucrurile nu s-au miscat destul de bine, dar si situatia privind actul normativ referitor la salarizarea bugetarilor.

Citeste si: Klaus Iohannis: Situatia de la Opera Romana, un contraexemplu de implicare a unui minister

"O a treia nemultumire este in curs de rezolvare si s-a referit la situatia de la Opera. Un contraexemplu de implicare a unui minister in ceea ce s-a intamplat la Opera. Cred ca au ramas putine greseli imaginate care nu au fost facute de ministrul Culturii in aceasta chestiune", a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, la ceremonia de investitura a noului ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.El a precizat ca astfel de lucruri le discuta cu premierul Dacian Ciolos. "Nu exista nemultumiri care duc la vreun circ intre palate sau la certuri intre presedinte si prim-ministru. Noi lucram impreuna si rezolvam problemele", a spus Iohannis.


(437 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Klaus Iohannis: Am promulgat Legea darii in plata VIDEO | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.8609139919281 seconds.