<span itemprop="copyrightHolder provider sourceOrganization" itemscope itemtype="http://schema.org/Organization" itemid="http://www.wall-street.ro"> <meta itemprop="name" content="WallStreet.ro"/> <meta itemprop="url" content="http://www.wall-street.ro"/>

Suma pe care vor sa o obtina reprezentantii PNL prin Sprijina.ro se ridica la 500.000 lei, iar banii trebuie colectati in termen de 29 de zile.

Fiind o platforma apolitica, toate formatiunile care vor sa obtina finantare prin crowdfunding pot inscrie oricand proiecte pe Sprijina.ro pentru a beneficia de transparenta totala, in contextul in care sumele si numele sustinatorilor proiectelor inscrise apar in timp real pe site.

Astfel, reprezentantii PNL precizeaza ca au ales sa apeleze la finantarea campaniei prin crowdfunding pentru ca metoda este una complet transparenta.

”Finantarea prin crowdfunding atrage tot mai multi adepti, chiar si din sfera politica. Inca de la lansarea platformei, aceasta a inclus 28 de sectiuni pentru toate tipurile de proiecte, inclusiv cele din domeniul politic, pentru ca Sprijina.ro este o platforma independenta, neaservita, ce incurajeaza transparenta si egalitatea intre partide. Ne dorim ca si alte formatiuni sa apeleze la crowdfunding pentru finantarea campaniei electorale, pentru ca asa au mai multe sanse sa castige mai ales increderea electoratului tanar, care pune un accent deosebit pe transparenta”, declara Remus Pakei, Project Manager Sprijina.ro.

Proiectul PNL nu este primul din sfera politica inscris pe platforma de crowdfunding. In prezent, mai este activ si Sprijina Romania Unita, initiat de Partidul Romania Unita, formatiune independenta condusa de deputatul Bogdan Diaconu. Prin intermediul platformei de crowdfunding, Asociatia ”Demos” si-a propus sa stranga 1 milion de lei, suma necesara pentru finantarea Partidului Romania Unita in campania electorala pentru alegerile locale. Pana in prezent, initiativa a atras finantari in valoare de peste 2.066 de lei si va mai fi activa inca 58 de zile.

Sursa foto: Alexandru Nika / Shutterstock