Joi, 09 Iunie 2016 - 06:15 AM Aleg.RO: Zamfir si Piperea i-au invins pe Dragu si Biris

Publicat de: ---

Bursa      *  Zamfir: "Codul Fiscal va fi modificat, nu Legea darii in plata"
     *  Deputatul liberal: "Nu vor exista criterii de genul «casa in care locuiesti» sau criterii legate de venituri"
       Ministerul Finantelor Publice va modifica, prin Ordonanta de Urgenta, Codul Fiscal, in vederea clarificarii situatiei legate de impozitarea transferului de proprietate prevazut de Legea darii in plata, dupa cum a anuntat, ieri, deputatul liberal Daniel Catalin Zamfir, care a promovat textul legii .
     Domnia sa, impreuna cu avocatul Gheorghe Piperea si cu reprezentantii Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) au dis¬cutat, ieri, cu secretarul de stat din MFP Gabriel Biris.
     Dupa intalnire, Daniel Zamfir a precizat: "Intalnirea de azi (n.r. ieri) de la Ministerul Finantelor a fost extrem de constructiva. Am convenit cu totii ca pentru lamurirea nedatorarii impozitului la darea in plata se va emite o ordonanta de urgenta care va modifica textul Codului Fiscal si nu Legea darii in plata, asa cum am solicitat in toata aceasta perioada. Nu vor exista criterii de genul «casa in care locuiesti» sau criterii legate de venituri. Au ramas de clarificat niste chestiuni tehnice solicitate de catre notari, dar vreau sa va asigur ca principiul in care cred foarte tare va fi res¬pectat! Nu poti plati impozit cand nu obtii niciun venit, mai mult, iti asumi o pierdere uriasa!"
     Forma finala a proiectului de OUG care va modifica articolul 111 din Codul Fiscal va fi facuta publica saptamana viitoare, a anuntat avocatul Piperea.
     Ministrul de resort Anca Dragu a anuntat, recent, ca MFP va modifica Legea darii in plata printr-o Ordonanta de Urgenta, ca sa clarifice situatia impozitului ce ar trebui platit la efectuarea transferului imobilului catre banca.
     Oficialul a mentionat ca Ordonanta va face referire doar la cei care au o singura casa, in care locuiesc, cazuri in care vor fi aplicate o serie de criterii.
     Ministrul finantelor a criticat noua lege, precizand ca este incompleta si ca nu prevede prin ce mecanism si cu ce costuri se implementeaza darea in plata. Anca Dragu a subliniat ca ministerul de resort este dispus sa ajute consumatorii, insa doar pe cei care sunt "intr-adevar intr-o situatie dificila", fara sa-i acopere pe cei "care au facut speculatii imobiliare".
     Ordonanta de Urgenta ar urma sa intre in Guvern in luna iulie.   


(79 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Zamfir si Piperea i-au invins pe Dragu si Biris | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62433886528015 seconds.