Luni, 25 Iulie 2016 - 05:09 AM Aleg.RO: Basescu iese la rupere

Publicat de: ---

7plus Autor: Simona Badulescu

Traian Basescu ignora vacanta de vara si canicula si ataca tot ce misca (sau nu, cazul lui Iohannis) pe scena politica .

 

Traian, din nou locomotiva

In mod evident, desi mai sunt patru luni pana la alegeri, fostul presedinte a intrat deja in dispozitiv de campanie electorala. Unul agresiv, demn de un ?animal politic?. Dupa ce a furat UNPR-ul de sub nasul PSD si PNL, obligand toata lumea sa recalculeze majoritatea parlamentara, Basescu a recunoscut ca are in vizor o noua candidatura – la Camera Deputatilor de aceasta data. Functia de parlamentar nu-l tenteaza, dar ii trebuie, daca vrea sa scape de pensionare si sa reintre in jocul politic. Cum nu se mai bazeaza pe un partid consacrat si care ajunge sigur in Parlament, Traian Basescu a trecut la munca de jos – singura care aduce voturi. Concret, viitorul candidat PMP pentru un fotoliu in Camera Deputatilor ataca toate subiectele pasibile sa atraga atentia electoratului sau sa devina sursa de viitor scandal in campanie – categorie in care se inscrie si votul prin corespondenta. Un vot proaspat legiferat intr-o forma care nu numai ca nu faciliteaza accesul romanilor din diaspora la vot, dar ii si alunga de la urne, dupa cum acuza Basescu. ?Guvernanti, preveniti un dezastru la legislative! Este evident ca legea votului prin corespondenta va fi un mare esec. Romanii din strainatate nu se inscriu pe listele electorale. Am discutat cu multi dintre cei care lucreaza in strainatate si explicatia lor este simpla: pe de o parte neincrederea in sistemul propus, iar, pe de alta parte, teama ca declarandu-si datele de rezidenta, la un moment dat, s-ar putea trezi cu cine stie ce taxe pe venit din partea statului roman. In plus, sunt destui care lucreaza la negru, dar asta nu le poate lua dreptul la vot. In concluzie, sistemul nu va functiona, iar responsabilitatea politica se va sparge in capul celor care au promis votul prin corespondenta. Solutia pentru a preveni un dezastru previzibil este cea clasica – si anume stabilirea a circa 1.500 la 2.000 sectii de votare?, a reclamat Traian Basescu, ieri, pe pagina sa de Facebook.

var venus30601 = { 'blockId': 30601, 'async': true }; (function (w, d, o, t) { o.send = function () { (o.queue = o.queue || []).push(arguments); }; var s = d.createElement(t); if (o.async) s.async = 1; s.src = 'http://block.s2block.com/rotator/30601.js'; var i = d.getElementsByTagName(t)[0]; i.parentNode.insertBefore(s, i); o.send('pageview'); })(window, document, venus30601, 'script');


(331 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Basescu iese la rupere | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58276796340942 seconds.