Luni, 25 Iulie 2016 - 05:09 AM Aleg.RO: Traian Basescu: Nu exclud posibilitatea de a candida la parlamentare. As fi cel mai bun premier de la Revolutie incoace

Publicat de: ---

7plus

Traian Basescu a anuntat ca, daca o candidatura a sa la alegerile parlamentare din toamna va fi in avantajul Partidului Miscarea Populara, atunci va candida . Totodata, el a reluat declaratiile sale anterioare, potrivit carora ar fi cel mai bun prim-ministru al Romaniei de dupa 1989, daca ar fi numit in aceasta functie.

Traian Basescu in Parlament

Traian Basescu a facut anuntul la Digi24. El a spus ca, desi nu tine neaparat sa redevina parlamentar (a mai fost si a renuntat la imunitate pentru a putea fi cercetat in dosarul Flota), va candida totusi, daca acest lucru va functiona ca o locomotiva pentru Partidul Miscarea Populara.

"De regula in politica am facut ce a trebuit nu ce am vrut, daca vreti sa fiu foarte sincer, nu ma tenteaza activitatea de parlamentar, dar daca ajungem la concluzia ca o candidatura a mea ar ajuta partidul, probabil voi candida. Nu exclud aceasta posibilitate", a afirmat Traian Basescu la Digi24.

Intrebat daca l-ar interesa o functie la nivel guvernamental, acesta a sustinut ca ar fi, probabil, cel mai bun premier pe care l-a avut Romania dupa 1989, dar aceasta nu inseamna ca isi doreste acest lucru.

"As fi, probabil, cel mai bun premier pe care l-a avut Romania de la Revolutie incoace, datorita bunei cunoasteri a institutiilor statului. Dupa ce ai fost doua mandate deputat, in cinci guverne ministru al Transporturilor, doua mandate ales ca primar general, doua mandate de presedinte, e imposibil sa nu cunosti foarte bine statul, nu mai vorbim de politica externa. In mod categoric acesta este profilul de premier care ne-ar trebui acum. Adica, ne trebuie un premier cu experienta, cu buna cunoastere a statului, a politicii externe, a institutiilor internationale. La asta m-am referit cand am vorbit de profil de premier. Profilul meu e cel mai bun pentru functia de premier. Ceea ce nu inseamna ca imi doresc sau ca acesta este obiectivul meu. Obiectivul meu este sa construiesc un partid nou, iar PMP este un partid nou", a spus presedintele PMP.

Intrebat daca exista posibilitatea sa fie propus de presedintele Klaus Iohannis pentru aceasta functie, Basescu a raspuns: "Nu, nu cred, dar asta nu inseamna ca nu recunosc faptul ca as fi cel mai bun premier".

Citeste si: Traian Basescu, despre sansele lui Dacian de a ramane premier: PNL trebuie sa castige alegerile


(323 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Traian Basescu: Nu exclud posibilitatea de a candida la parlamentare. As fi cel mai bun premier de la Revolutie incoace | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.74209403991699 seconds.