Luni, 25 Iulie 2016 - 05:09 AM Aleg.RO: Lider al Partidului Conservator din Marea Britanie: Rezultatul referendumului, obligatoriu. Procedura Brexit, lansata inainte de 2020

Publicat de: ---

7plus

Patrick McLoughlin, numit saptamana trecuta in functia de presedinte al Partidului Conservator, un post cu rol de coordonare administrativa, a declarat pentru BBC ca rezultatul referendumului necesita masuri de limitare a imigratiei si de intensificare a controalelor la frontiere .

Intrebat despre informatii aparute in publicatia The Observer privind analizarea posibilitatii introducerii unor masuri de limitare a libertatii de circulatie a persoanelor si pastrarea accesului Marii Britanii la piata UE, McLoughlin, care este si ministru fara Portofoliu in Guvernul Theresa May, a raspuns: "Sa vedem".

"Sunt destul de sigur ca rezultatul referendumului este obligatoriu pentru Parlament. Teoretic, nu este obligatoriu, dar imi este clar ca este obligatoriu pentru Parlament. Premierul (Theresa May - n.red.) a spus foarte clar ca iesirea din UE inseamna exact acest lucru", a adaugat McMoughlin, citat de site-ul ziarului The Independent.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_externe.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroxkksotirij', {myMaster: '_P_s98FhTTyIEIjNt7SWWEbkj2Tw6w8vh93kJe5DSy7.77' });

Intrebat daca Londra va declansa procedura de iesire din UE, prin invocarea Articolului 50, McLoughlin, deputat in circumscriptia West Derbyshire, a spus: "Da. Va trebui sa vedem cand vom parasi exact Uniunea Europeana, din momentul invocarii Articolului 50, va fi in cel mult doi ani".

McLoughlin a precizat ca procedura de iesire din UE va fi declansata inainte de viitoarele alegeri parlamentare din Marea Britanie, parand sa excluda posibilitatea unui scrutin anticipat. Viitoarele alegeri legislative sunt programate in anul 2020 in Marea Britanie.

Guvernul de la Londra pare sa tergiverseze declansarea procedurii de iesire din UE, desi Bruxellesul si lideri ai tarilor europene au cerut urgentarea procesului.

Teoretic, membrii Parlamentului britanic ar putea bloca iesirea Marii Britanii din UE, dat fiind ca aplicarea rezultatului referendumului nu este obligatorie din punct de vedere legal. Saptamana trecuta, peste 1.000 de avocati britanici au cerut Guvernului sa lase decizia de iesire din UE in sarcina Parlamentului, argumentand ca referendumul nu are caracter obligatoriu.

La referendumul din 23 iunie au participat 72,2% dintre alegatorii britanici inregistrati. In total, 17,41 de milioane de britanici (51,9%) s-au pronuntat in favoarea iesirii din UE, iar alti 16,14 milioane (48,1%) pentru ramanerea in Blocul comunitar. Majoritatea membrilor Parlamentului britanic cred ca iesirea din Uniunea Europeana ar fi o catastrofa, astfel ca ar putea bloca initiativa, in pofida rezultatelor referendumului, care nu are caracter obligatoriu, nota, imediat dupa referendum, cotidianul The Times.

Doar "circa 160 dintre cei 650 de parlamentari alesi in 2015 vor iesirea Marii Britanii din UE. Majoritatea membrilor Camerei Comunelor cred ca iesirea din UE ar fi o eroare. Multi cred ca ar fi o eroare foarte grava, iar cei care cred ca ar fi o catastrofa nu sunt putini.

In acest context, experimentul nostru privind democratia directa tinde sa se loveasca de traditia democratiei reprezentative ca un asteroid gigant de Luna", scria editorialistul Matthew Parris, in cotidianul britanic The Times.

Citeste si: Liderii G20 vor sa stimuleze cresterea economica la nivel global si sa atenueze impactul Brexit Citeste si: BREXIT: David Cameron ii ceruse Angelei Merkel, inaintea referendumului, concesii privind imigratia Citeste si: Brexit invioreaza piata imobiliara romaneasca Citeste si: EFECTUL BREXIT: Canada transmite ca se concentreaza pe semnarea Acordului comercial cu UE, nu cu Marea Britanie Citeste si: Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson: Marea Britanie va continua sa fie un participant activ pe scena europeana si dupa Brexit Citeste si: Oficial britanic: Unii imigranti UE ar putea sa fie nevoiti sa paraseasca Marea Britanie dupa Brexit. Londra ar putea permite sa ramana doar acelor cetateni UE care au sosit inainte de o anumita data Citeste si: Premierul scotian: Brexitul nu inseamna Brexit si pentru Scotia

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_externe.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroplcppmjsmd', {myMaster: '_P_s98FhTTyIEIjNt7SWWEbkj2Tw6w8vh93kJe5DSy7.77' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_externe.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrosklimppnri', {myMaster: '_P_s98FhTTyIEIjNt7SWWEbkj2Tw6w8vh93kJe5DSy7.77' });


(373 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Lider al Partidului Conservator din Marea Britanie: Rezultatul referendumului, obligatoriu. Procedura Brexit, lansata inainte de 2020 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6088240146637 seconds.