Marți, 26 Iulie 2016 - 05:18 AM Aleg.RO: PNL: Guvernul sa creasca numarul sectiilor de votare din diaspora

Publicat de: ---

jurnalulnational

Liberalii cer Guvernului adoptarea si publicarea in "cel mai scurt timp" a unei Ordonante de Urgenta pentru ''modificarea Legii 208 din 2015 privind alegerile parlamentare astfel incat, pe langa sectiile de votare din ambasade si consulate, Ministerul Afacerilor Externe sa constituie un numar de sectii de votare cel putin egal cu cel existent la turul II al alegerilor prezidentiale din 2014, tinand cont de dimensiunea comunitatilor romanesti'' .

PNL vrea ca textul OUG sa prevada si modificarea Legii 288 din 2015 privind votul prin corespondenta astfel incat atat orice procedura de inregistrare, cat si orice fel de cerere sau solicitare sa poata fi transmisa prin posta electronica.

Liberalii solicita si ca ''reglementarile cu privire la sectiile de votare din strainatate, in situatia sectiilor constituite la solicitarea a cel putin 100 de alegatori, sa prevada dreptul de vot la sectia respectiva a tuturor cetatenilor romani cu domiciliul in localitatea sau grupul de localitati arondate acelei sectii, indiferent daca au semnat sau nu solicitarea de constituire a sectiei''.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

Totodata, PNL cere TVR sa promoveze campania privind votul romanilor din strainatate, prin includerea spotului informativ MAE si in jurnalele de stiri.

Citeste si: Marian Vanghelie, catre judecator: Voi candida la alegerile parlamentare. Inca nu am spus tot ce stiu, sa fie foarte clar Citeste si: Traian Basescu: Procurorii au avizat trimiterea mea in judecata pentru ca doamna Firea s-a simtit amenintata Citeste si: Basescu: Este evident ca legea votului prin corespondenta va fi un mare esec. Guvernul sa ia masuri Citeste si: Guvernul a pus in dezbatere publica strategia privind managementului riscului la inundatii

Premierul Dacian Ciolos i-a cerut, miercuri, ministrului delegat pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, Maria Ligor, sa vina cat mai repede cu un set de masuri pentru votul din diaspora, declarandu-se ingrijorat de numarul foarte mic al romanilor care s-au inscris in Registrul Electoral. Un numar de 3.090 de romani s-au inscris in Registrul Electoral, din care 2.371 au mentionat optiunea pentru votul prin corespondenta, iar 719 au optat pentru votul in sectiile de votare, a anuntat marti Autoritatea Electorala Permanenta.

Alegerile parlamentare, care vor avea loc, cel mai probabil, in decembrie, sunt primele la care va putea fi folosit votul prin corespondeta. Acest tip de vot nu a fost insa reglementat si pentru scrutinul prezidential, pe motiv ca legea pentru alegerea presedintelui va fi modificata de viitorul Parlament. Miza la parlamentare este una mica in conditiile in care numarul de parlamentari de diaspora a ramas la fel de mic ca in actuala legislatura-4 deputati si 2 senatori.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });


(342 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

PNL: Guvernul sa creasca numarul sectiilor de votare din diaspora | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52615690231323 seconds.