Miercuri, 27 Iulie 2016 - 05:28 AM Aleg.RO: ALDE le-a propus partidelor sa demisioneze din Parlament pentru anticipate/ Tomac: Tariceanu este primul care trebuie sa demisioneze, nu ne intereseaza gogosile electorale / Reactiile din partea PSD si PNL

Publicat de: ---

AMOS News

''Singura solutie pe care am identificat-o este aceea de a ajunge la un acord intre toate partidele politice sa organizam alegeri anticipate mai devreme . Este singura solutie ca toti membrii parlamentului sa-si dea demisia si sa avem alegeri in luna octombrie sau noiembrie. Cred ca ar fi un lucru util si parlamentarii ALDE sunt gata sa faca acest lucru'', a declarat Daniel Constantin.

El a precizat ca Guvernul a trimis catre ALDE ''un material'' prin care propune datele de 4 sau 11 decembrie pentru alegerile parlamentare.

''Ambele variante sunt proaste. Pe 4 exista riscul, avand in vedere ca pe 1 decembrie avem Ziua Nationala, pe 6 decembrie o sarbatoare mare a crestinilor ortodocsi, exista riscul sa avem o participare redusa la vot. Pe 11 decembrie exista riscul sa avem, nu stiu, o vreme dificila si atunci sa avem zapezi si atunci sa nu avem o participare de asemenea masiva la vot'', a argumentat Daniel Constantin.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

Presedintele executiv al PMP Eugen Tomac a declarat marti pentru MEDIAFAX ca parlamentarii PMP nu vor demisiona, afirmand ca alegerile anticipate propuse de ALDE sunt "gogosi electorale". "Nu ne intereseaza agenda politica a domnului Tariceanu, care gandeste si actioneaza asa cum o face tot USL, PSD si PNL. Acesta ar trebui sa fie primul care demisioneaza", a spus presedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, pentru MEDIAFAX, intrebat daca parlamentarii PMP sunt de acord sa demisioneze pentru a face posibila organizarea alegerilor anticipate, asa cum a propus copresedintele ALDE Daniel Constantin.

Eugen Tomac a afirmat ca alegerile anticipate propuse de ALDE sunt "gogosi electorale", precizand ca parlamentarii PMP nu vor demisiona.

Cat priveste riscul unei prezente reduse la alegerile parlamentare, Tomac a sustinut ca este ingrijorat de ruptura intre cetatean si clasa politica.

"In urma tragediei de la Colectiv, PSD si PNL s-au ascuns asa de bine ca nici soarele nu ii vedea si au recurs la o strategie de guvernare neasumata care nu dus la nimic bun", a subliniat Eugen Tomac, afirmand ca lipsa de incredere in clasa politica a crescut.

El a mai spus ca obligatia partidelor este sa isi curete partidele de oameni compromisi.

Chelaru: N-o sa convingem parlamentarii sa demisioneze pentru anticipate ca vrea un partid

Vicepresedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru a declarat marti, referitor la propunerea ALDE de alegeri anticipate, ca nu e posibil sa fie convinsi toti parlamentarii sa demisioneze pentru ca vrea un partid.

"Avand in vedere ca mai avem trei luni pana la alegeri, nu cred ca este neaparat utila o asemenea miscare. Am serioase rezerve pentru ca nici partidele nu sunt pregatite si n-o sa convingem parlamentarii aflati la trei-patru luni la sfarsit de mandat ca vrea un partid", a declarat Chelaru pentru MEDIAFAX.

Referitor la datele avansate de guvernanti pentru alegeri generale – 4 si 11 decembrie, Ioan Chelaru a spus ca nu vede nicio problema cat timp se incadreaza in termenul prevazut de Constitutie.

"Pana la urma, data alegerilor e stabilita de Guvern. (
) Au mai fost alegeri in decembrie, nu cred ca are asa o importanta data alegerilor", a spus Chelaru.

Vasile Blaga: ALDE cere alegeri anticipate intr-un scop politicianist. Stie ca nu intra in Parlament

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca ALDE cere alegeri anticipate in scop "politicianist", stiind ca nu va intra in Parlament, liderul PNL adaugand ca partidul condus de Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin "incearca orice artificiu pentru ramane in joc".

"Noi am cerut alegeri anticipate atunci cand se impuneau, cand dupa alegerile prezidentiale era clar ca Victor Ponta nu are mai avea niciun suport. ALDE cere alegeri anticipate intr-un scop politicianist. Stie ca nu va intra in Parlament si incearca orice artificiu pentru a ramane in joc", a declarat copresedintele PNL Vasile Blaga, pentru MEDIAFAX, solicitat sa comenteze propunerea pentru organizarea alegerilor anticipate facuta de ALDE tuturor parlamentarilor.

Vasile Blaga a afirmat ca scorul obtinut de un partid in alegerile locale difera de cel pe care il va obtine in alegerile parlamentare, precizand ca ALDE stie acest lucru.

"Este o mare diferenta intre alegerile locale unde candideaza zeci de mii de oameni si alegerile generale. ALDE stie acest lucru. Si partidul domnului Melescanu a avut intre 17% la alegerile locale, la timpul sau si nu a intrat in Parlament", precizat Blaga.

Citeste si: Tariceanu respinge avansurile Alinei Gorghiu. Liderul ALDE: PNL este condus de o echipa delegitimata, o remorca a Cotrocenilor Citeste si: Tudor Ionescu (Tudy) demisioneaza din functia de viceprimar: Cred in separarea sferei publice de cea privata / Dragnea: PSD sustine alta propunere a ALDE de viceprimar Citeste si: Dacian Ciolos, chemat de ALDE in Camera Deputatilor pe tema programului de guvernare

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });


(2100 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

ALDE le-a propus partidelor sa demisioneze din Parlament pentru anticipate/ Tomac: Tariceanu este primul care trebuie sa demisioneze, nu ne intereseaza gogosile electorale / Reactiile din partea PSD si PNL | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58715796470642 seconds.