Joi, 28 Iulie 2016 - 05:15 AM Aleg.RO: Becali se mai trezeste cu un proces. Pentru ce il da in judecata Remus Cernea

Publicat de: ---

Antena 3

Deputatul Remus Cernea a anuntat, miercuri, ca il va da in judecata pe George Becali pentru "atacurile la persoana" si "amenintarile cu acte de violenta" pe care omul de afaceri le-ar fi lansat la adresa sa, in emisiuni tv recente . 

"În cadrul mai multor emisiuni tv recente la care am fost invitat in studio, prin telefon a intervenit si domnul George Becali. În loc ca dialogul sa fie axat pe discutarea unor idei, domnia sa a lansat in atacuri la persoana la adresa mea. Am facut apel, in mod repetat, in timpul emisiunii, la valorile morale luminoase din crestinism precum aceea de a cultiva toleranta si aceea de a intoarce si celalalt obraz. Domnul Becali, invocand credinta sa religioasa, a continuat insa in acelasi spirit agresiv, proferand atacuri la persoana si amenintari cu acte de violenta", spune Remus Cernea. 

În opinia acestuia, "orice credinta sau convingere ar avea un om, el trebuie sa respecte regulile de convietuire sociala". 

"Îl voi chema pe domnul Becali in instanta civila pentru a raspunde pentru afirmatiile facute. Una este sa exprimi opinii si altceva este sa transformi o persoana intr-o tinta a insultei si calomniei. Nu numai persoana mea a fost tinta atacurilor domnului Becali, ci si minoritatile sexuale, minoritatile etnice si femeile fata de care dansul isi afirma opozitia fata de ideea ca acestea sa aiba drepturi egale cu barbatii. Întreprind acest demers pentru a contribui la protejarea tuturor celor care devin victimele predilecte ale discursului urii in tara noastra. Actiunea in instanta poate contribui semnificativ la intarirea democratiei prin ridicarea gradului de civilizatie a discursului si dezbaterilor publice din tara noastra intrucat sentinta pe care o sper ca va fi decisa de instanta va avea nu doar un caracter sanctionator, ci si unul profilactic", sustine Cernea. 

Becali: Eu am vorbit in parabole

În replica, George Becali a spus miercuri, la Antena 3, ca el a vorbit ”in parabole”.

”Eu am fost violent, cand el (Remus Cernea - n.r.) a atacat biserica. Si cand il ataci pe Christos, eu nu mai am control, ca eu sunt nebun dupa Christos. Si atunci e adevarat ca sunt nebun”, a incercat sa explice Gigi Becali, miercuri, intr-o interventie telefonica la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

În concluzie, ”i-am dat palme metaforic, am vorbit in parabole”, a adaugat George Becali.
 


(589 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Becali se mai trezeste cu un proces. Pentru ce il da in judecata Remus Cernea | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52948999404907 seconds.