Joi, 04 August 2016 - 05:21 AM Aleg.RO: “Dottore” Ponta, dat afara din avocatura?

Publicat de: ---

jurnalulnational (adsbygoogle = window .adsbygoogle || []).push({});

Europarlamentarul Monica Macovei a cerut Baroului Bucuresti excluderea imediata din avocatura a fostului premier Victor Ponta, dupa ce ministrul Educatiei i-a retras acestuia titlul de doctor obtinut prin plagiat. Decanul Ion Dragne a anuntat ca Baroul va lua o decizie pe 23 august.

Liderul M10 vrea ca fostul premier sa plateasca scump dupa ce ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, l-a deposedat oficial de titlul de doctor in drept. “Va solicit excluderea imediata din Baroul Bucuresti a domnului Victor Viorel Ponta, intrucat acesta a dobandit calitatea de avocat fara examen, ca titular al diplomei de doctor in drept. Titlul de doctor i-a fost retras de ministrul Educatiei, pe baza deciziei definitive ca lucrarea a fost plagiata, astfel incat domnul Ponta nu mai indeplineste conditiile legale pentru a exercita profesia de avocat”, sustine europarlamentarul Monica Macovei. Decanul Baroului Bucuresti, Ion Dragne, a anuntat ca cererea de excludere se va afla pe ordinea de zi in sedinta consiliului baroului din data de 23 august, iar solicitarea a fost depusa de Macovei in calitatea acesteia de avocat.

A facut bani din avocatura

Doctoratul plagiat l-a ajutat pe Victor Ponta sa devina avocat in ianuarie 2005. Legea de la acea vreme prevedea ca orice doctor in drept poate deveni avocat doar pe baza diplomei, fara a mai sustine vreun examen scris pentru intrarea in Barou. Jurnalul National a calculat luna trecuta veniturile lui Victor Ponta din avocatura, mentionate in declaratiile de avere de pe site-ul Camerei Deputatilor. Ca avocat, fostul premier a incasat peste 1.500.000 de lei, iar in 2012, cand si-a lichidat cabinetul de avocatura, s-a ales de pe urma lui cu doua apartamente in Capitala si un autoturism marca Fiat. Ponta si-a luat doctoratul in anul 2003 la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, cu teza intitulata “Curtea Penala Internationala”, iar indrumator stiintific i-a fost Adrian Nastase, premierul de la acea vreme.

Victor Ponta a predat timp de sapte ani la Universitatea Romano Americana din Bucuresti. A fost doi ani lector universitar si alti cinci ani conferentiar la institutia privata

 


(130 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

“Dottore” Ponta, dat afara din avocatura? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57690215110779 seconds.