Vineri, 05 August 2016 - 05:11 AM Aleg.RO: Sebastian Ghita il ataca pe Dacian Ciolos: Nu suntem si nu vom deveni Republica ONG-ista Romania

Publicat de: ---

libertatea

Sebastian Ghita a lansat un atac la adresa premierului Dacian Ciolos, pe care il acuza ca cedeaza presiunilor venite din partea ONG-urilor, lucru care ameninta ordinea de drept si Constitutia . Deputatul da ca exemplu initiativa guvernului de a lansa programul GovITHub, prin care vrea sa angajeze specialisti IT in sistemul administratiei publice.

Sebastian Ghita Foto: romaniatv.net

Sebastian Ghita califica drept utopie propunerea guvernului de a crea structura GovITHub, menita sa aduca specialisti IT in slujba autoritatilor. Mai mult, afirma deputatul, acest lucru afecteaza ordinea statului si Constitutia, prin crearea unor structuri paralele.

”Am vazut astazi textele de PR scrise pentru a lauda initiativa guvernului Ciolos privind GovITHub. Mi se pare ca tehnocratii acestia, impreuna cu seful lor, traiesc intr o tara numita UTOPIA, nu in Romania.

Practic, Guvernul Ciolos vrea sa desfiinteze un minister, respectiv MCSI, votat in Parlament, si sa creeze o structura paralela in Statul roman. Acest Chief Information Officer, angajat la Cancelaria Prim-Ministrului Ciolos, va deveni ministru ascuns, iar aparatul sau de lucru va fi o asociatie, un ONG, numit GovITHub, care ofera 10 burse de 2.000 de euro, timp de 6 luni. In rest, domnul Ciolos vorbeste de voluntari.

Cu tot respectul ideea mi se pare lipsita de realism. Nici un om nu-si opreste parcursul profesional pentru o aventura de 6 luni.

Experimentul din Romania cu ONG-urile care conduc o tara si se substituie incet-incet Statului roman ar trebui sa intre deja in preocuparea Directiei de Aparare a Constitutiei din SRI. Orice stat are o Constitutie. Are un Parlament, care voteaza un Guvern cu o structura guvernamentala.

Stim toti cum a venit guvernul Ciolos la putere. Fara legitimitate. Dupa vointa strazii. De aici si pana la a accepta ca ONG-urile dirijeaza si platesc procurorii Romaniei, ca ONG-urile devin structuri paralele cu structurile statale ale Romaniei si ca ONG-urile se substituie companiilor din Romania, organizate conform Legii 31, e cale lunga.

ONG-urile nu pot fi nici structuri economice, si nici structuri administrative. Sunt structuri asociative care ajuta eventual. Noi nu suntem si nu vom deveni Republica ONG-ista Romania.

Deja influenta acestor oameni din ONG-uri se face simtita in conducerea serviciilor de informatii, in conducerea Parchetului General, a DNA si a DIICOT, in conducerea Justitiei, respectiv CSM. Devine ingrijorator. Acesti oameni din ONG-uri santajeaza inalti demnitari romani, public sau in privat, ameninta cu relatiile lor din ambasade, dau mita excursii si premii in bani si cadouri si diplome mai abitir ca oamenii de afaceri.

Astazi au reusit ONG-istii sa-l convinga pe Prim-Ministrul Romaniei Dacian Ciolos sa desfiinteze un Minister al Guvernului Romaniei si sa-l substituie cu o Asociatie GovITHub. De dragul imaginii, domnul Ciolos a acceptat.

Un singur lucru trebuie sa stie si sa inteleaga ONG-istii din Romania. Mai sunt multi romani care inteleg ce se intampla. Mai sunt multi romani care si-au castigat traiul muncind in Romania si pentru tara lor. Nu toti am fost scoliti si platiti in ONG-uri si nu toti suntem datori propasirii si dezvoltarii ONG-urilor de aici sau de aiurea.

Sper ca institutiile Statului roman sa inceapa sa analizeze coerent aceste intamplari nefericite si sa opreasca acest delir care paraziteaza si paralelizeaza institutii in Romania”, a declarat Sebastian Ghiti pentru EvZ.

Premierul Dacian Ciolos a declarat, joi, la lansarea programului GovITHub, ca Executivul va oferi o bursa lunara de 2.000 euro, pe o perioada de 6 luni, specialistilor din IT care doresc sa se implice in eficientizarea administratiei publice, unde este nevoie de capacitate inovativa care sa vina din acest domeniu.

"Asta e ideea acestei platforme: sa gasim oameni care sunt dispusi, facand o pauza in activitatea lor profesionala din sectorul privat, sa vina sa dea o mana de ajutor sau cu o bursa pe care o oferim pentru sase luni, de 2.000 de euro pe luna. Sigur nu e miraculos 2.000 de euro pe luna, dar e cred suficient de stimulativ pentru oameni (...). Poate sa vina oricine, dar ma gandesc ca pentru un tanar o experienta in administratie din aceasta perspectiva ar putea fi foarte utila. (...) Deci, va avea sase luni, cu aceasta bursa de 2.000 de euro pe luna, pentru a crea, pornind de la identificarea unor probleme (...), si de a-si lasa urmele trecerii prin administratie prin aceste produse pe care le va oferi nu doar administratiei, ci si cetatenilor. Deci, va exista aceasta posibilitate prin intermediul burselor sau prin voluntariat, o schema mai flexibila, dar care din punctul meu de vedere ar putea avea cel putin aceeasi eficienta. Si sistemul de voluntariat il testam in momentul de fata si chiar eu am putut sa constat ca functioneaza, avem un astfel de voluntar la Ministrul Mediului, care lucreaza pe imbunatatirea acelei aplicatii privind 'Inspectorul Padurilor'", a afirmat Dacian Ciolos.

Citeste si: Guvernul va oferi burse lunare de 2.000 de euro specialistilor IT care vor participa la programul GovITHub


(111 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Libertatea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Libertatea:

Sebastian Ghita il ataca pe Dacian Ciolos: Nu suntem si nu vom deveni Republica ONG-ista Romania | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57526898384094 seconds.