Vineri, 05 August 2016 - 05:11 AM Aleg.RO: Locul I la exportul de tatism

Publicat de: ---

romanialibera

Nu ma pricep la fonduri europene . Am o vaga idee despre ce inseamna. Stiu si eu cam cat stiti si dumneavoastra, cetatenii obisnuiti, care nu si-au dat doctoratul in asta. Citesc insa de ani de zile stirile, sondajele si statisticile potrivit carora suntem codasii Europei la gradul de absorbtie. Ciulesc urechea la specialistii care ne spun, din cand in cand, de ce nu merge la noi treaba cu finantarile UE.

De trei luni incoace, subiectul a revenit in actualitate. De buna seama, pentru ca avem un nou ministru al Fondurilor Europene. Care, spre deosebire de inaintasii sai, a reusit macar sa provoace o mica dezbatere publica. Asta pentru ca domnul Cristian Ghinea, venit din zona societatii civile, s-a hotarat sa nu mai tina cifrele sub pres. A iesit la rampa si ne-a spus cum stam dupa guvernarea Ponta. Si stam prost, foarte prost!

Rezultatul? In loc sa vina cu contraargumente, partidul fostului premier l-a chemat la ordine. Mai intai in Parlament, la o sedinta de infierare in comisia de specialitate. La care a participat, pe post de invitat, insusi deputatul Sebastian Ghita. Chiar cel acuzat ca a parazitat, pe partea de IT, accesarea de fonduri europene. Evident, din discutie nu putea lipsi Victor Ponta. Care a sarit si el, de pe Facebook, pe noul ministru.

Marti, 2 august 2016, dupa o lunga tacere, s-a trezit din somn si Corina Cretu de la Bruxelles. In caz ca ati uitat, dumneaei este comisar european pentru politica regionala. Intr-o declaratie de presa, distribuita tot pe Facebook, isi exprima ingrijorarea pentru faptul ca n-am incasat niciun euro din banii alocati pentru 2014-2020. Tonul scrisoricii pare un ciripit de randunica, dar printre randuri putem citi mesajele de propaganda ale partidului care a propulsat-o in inalta functie.

A doua zi, au urmat o noua postare a ministrului si un nou raspuns al comisarului. Nici nu vreau sa ma gandesc ce-o fi in capul europenilor care citesc schimbul de replici dintre doamna comisar si domnul ministru. Replici date in vazul intregii lumi. Se intreaba probabil, ca si mine, daca Romania, tara lui Nenea Iancu, nu este totusi pe primul loc la ceva: exportul de tatism.

Singurul RCA in 12 rate comenteaza sau vezi comentarii /* (c)


(99 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Locul I la exportul de tatism | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55877017974854 seconds.