Marți, 09 August 2016 - 05:23 AM ARTE: O gravura pierduta, veche de 500 de ani, a fost cumparata de la un targ de vechituri pentru doar cativa euro (FOTO)

Publicat de: ---

AMOS News O opera de arta veche de 500 de ani apartinand artistului renascentist german Albrecht Durer a fost gasita dupa mult timp intr-un targ de vechituri din Franta, acolo unde era scoasa la vanzare pentru doar cativa euro, informeaza The Telegraph . Capodopera a fost vazuta de un colectionar de arta francez, arheolog iesit la pensie, caruia nu i-a venit sa creada cand a luat-o pentru o suma infima. Cand a vazut pe spatele acesteia stampila unui muzeu german, colectionarul a decis sa o returneze sub forma unei donatii anonime. Gravura lipseste de la finele celui de-al Doilea Razboi mondial. Numita ”Maria, incoronata de un inger”, ea dateaza din 1520 si se afla ”intr-o conditie foarte buna”, a declarat expertul Anette Frankenberger pentru AFP. Se pare ca aceasta a fost tinuta invelita in hartie, fapt ce a ajutat-o sa se pastreze. Foto: theguardian.com Colectionarul francez, care a ales sa-si pastreze anonimatul, a venit ”personal, alaturi de sotia lui”, pentru a returna opera de arta. Fostul arheolog a gasit gravura la un stand dintr-un targ de vechituri din Sarrebourg, un mic orasel din nord-estul Frantei, aproape de Strasbourg si de frontiera cu Germania. Anterior, aceasta a mai apartinut primarului adjunct al orasului. Ramane un mister unde s-a mai aflat aceasta vreme de 70 de ani.  


(344 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

O gravura pierduta, veche de 500 de ani, a fost cumparata de la un targ de vechituri pentru doar cativa euro (FOTO) | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54928588867188 seconds.