Vineri, 19 August 2016 - 05:29 AM Aleg.RO: Sorin Ovidiu Vintu, audiat la DNA. Omul de afaceri a facut mai multe denunturi

Publicat de: ---

Antena 3

Sorin Ovidiu Vintu a fost audiat de mai multe ori in ultimele zile, la DNA, conform unor surse judiciare citate de presa . Conform acestor surse, Vintu a fost audiat de mai multe ori in dosarul in care mai apar si Bogdan Olteanu si Liviu Mihaiu. Vintu ar fi confirmat informatii prezentate de procurori, dar s-ar fi apucat sa faca si cateva denunturi.

Reporterul Antena 3 Ionela Lucan a explicat ca Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat, din nou, recent, la sase ani de inchisoare.

"A fost incercerat si acum a stat de vorba cu procurorii. Este adevarat ca denuntul din acest dosar a pornit de la intermediarul presupusei spagi, iar Vintu nu apucase sa dea declaratii iar acum spune si el partea sa de adevar. Bogdan Olteanu inca nu a recunoscut acea suma de bani, dar a spus ca a stat de vorba cu Sorin Ovidiu Vintu pentru numirea lui Liviu Mihaiu, dar planul lui Liviu Mihaiu coincidea cu viziunea lui Olteanu si cu cea a celorlalti membri din Guvern, asa ca numirea s-a facut fara probleme. Dosarul este, insa, in faza incipienta. Magistratii Înaltei Curti au decis arestarea preventiva a fostului viceguvernator al BNR, iar pana la ora aceasta, avocatii apararii neaga orice acuzatie."

Bogdan Olteanu este acuzat de DNA ca, in perioada iulie - noiembrie 2008, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la Sorin Ovidiu Vintu suma de un milion de euro si sprijin electoral in schimbul numirii lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Ulterior, ca urmare a diligentelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 in functia de guvernator al Deltei Dunarii. 

Procurorii sustin ca suma de un milion de euro a fost transferata dintr-un cont din Cipru in contul din Bulgaria al unei societati inregistrate in SUA si apoi retrasa in numerar in trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vintu, banii i-au fost remisi lui Olteanu la biroul unde acesta isi desfasura activitatea, in sediul PNL. 

 


(140 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Sorin Ovidiu Vintu, audiat la DNA. Omul de afaceri a facut mai multe denunturi | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55532503128052 seconds.