Vineri, 19 August 2016 - 05:29 AM Aleg.RO: Victor Ponta, despre armele nucleare la Deveselu: Am motive sa cred ca stirea a fost conceputa intr-un "laborator" din strainatate

Publicat de: ---

libertatea

Victor Ponta afirma intr-o postare pe Facebook ca stirea privind mutarea arsenalului nuclear al Statelor Unite din Turcia in Romania este o "minciuna grosolana" si cere autoritatilor o reactie mai prompta decat in cazul asa-zisului "trafic de arme" marca Sky News .

Foto: www.evz.ro

Victor Ponta afirma ca, in opinia lui, stirea a fost conceputa intr-un "laborator" din strainatate si apoi servita unui site cu filiala in Romania, pentru a se viraliza.

"Aceasta stire falsa (o minciuna grosolana) data de EURACTIV.COM este cu adevarat de natura sa afecteze grav siguranta nationala a Romaniei !!!

Reactia prompta a MAE de a demonta aceasta dezinformare e binevenita dar nu cred ca este de ajuns (multi oameni nu mai citesc dezmintirea oficiala - si unii probabil oricum nu-i cred pe cei de la MAE)!

Este clar nevoie de o actiune legala contra autorilor si de o analiza a modului in care a fost construita aceasta stire - eu am motive sa cred ca fost conceputa intr-un "laborator" din strainatate (poate Moscova?!?) , data unui "tovaras" de la Euractiv.com si plasata in Romania printr-o retea deja folosita anterior (EuroActiv are in Bucuresti acelasi sediu cu ...... Hotnews / si are cateva organisme de presa care ii preiau imediat relatarile)!

Daca tot ne-am indignat fata de povestea de la SkyNews (o simpla farsa a unor tantalai) si am arestat oameni pentru asta, stirea cu arme nucleara mutate in Romania este de 100 de ori mai grava si apta de a aduce uriase prejudicii sigurantei nationale!

Si asa poate aflam cu adevarat cine face in Romania "jocurile" altor tari care ne sunt inamice!

Ca cetatean al Romaniei si deputat in Parlament solicit public autoritatilor in drept sa ia urgent toate masurile necesare si sa informeze opinia publica!", a scris Victor Ponta pe Facebook.

SUA a inceput mutarea in Romania a armelor nucleare pe care le detine la baza Incirlik din Turcia, scrie site-ul EurActiv citand doua surse independente. Este vorba de peste 20 de focoase nucleare, mai precizeaza site-ul. Ministerul roman de Externe neaga informatia.

Armele provin de la baza americana de la Incirlik (Turcia), scrie EurActiv, care aminteste ca, in timpul loviturii de stat esuate din Turcia, curentul electric a fost taiat in baza militara, iar avioanele stationate au primit interdictie de zbor, odata cu inchiderea spatiului aerian turc.

Citeste si: SUA muta arme nucleare din Turcia in Romania (EurActiv). Ministerul de Externe neaga


(128 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Libertatea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Libertatea:

Victor Ponta, despre armele nucleare la Deveselu: Am motive sa cred ca stirea a fost conceputa intr-un "laborator" din strainatate | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57680106163025 seconds.