Luni, 22 August 2016 - 05:35 AM Aleg.RO: Cristian Ghinea, noi acuze: Cu firmele IT este o forma de captura a statului mult mai grava decat frauda la achizitii

Publicat de: ---

Bursa

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, a spus, referitor la firmele IT care au castigat licitatii, ca este o forma de captura a statului mult mai grava decat fraudele la achizitii, deoarece au fost inventate nevoi false pentru contracte care nu sunt executate . Ministrul Fondurilor Europene arata din nou spre Sebastian Ghita.

Foto: evz.ro

"Nu este vorba de o simpla frauda la achizitii, astia sunt ca termitele. (...) Cand inventezi nevoi, cand efectiv nu-ti pasa de ce se intampla, ce lasi in urma, ci doar inventezi nevoi false ca sa iei niste contracte pe care evident ca nu le executi, ca nu sunt utile statului, asta este o forma de captura a statului mult mai grava decat simpla frauda la achizitii", a declarat duminica, ministrul la Digi24, potrivit lui Mediafax.

"Sunt sisteme IT care n-ar fi trebuit sa existe. (...) Vorbim de un sistem mult mai pervers, care a fost creat special de deputatul Sebastian Ghita, in care se inventeaza nevoi absolut fictive ale institutiilor doar pentru a se putea toca bani pe aceste sisteme IT, acesta este cazul pe care l-am trimis la DNA in prima saptamana de mandat", a spus Ghinea.

Ministrul a spus ca pe partea de deseuri trebuie terminat pana la finalul anului Planul national de gestionare a deseurilor, dar ca a fost semant in aprilie contractul cu consultantul pentru ca a fost o achizitie cu probleme.

Citeste si: Sebastian Ghita: Tara arde, absorbtia e ZERO, iar Cristian Ghinea a plecat in concediu


(151 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Cristian Ghinea, noi acuze: Cu firmele IT este o forma de captura a statului mult mai grava decat frauda la achizitii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55354285240173 seconds.