Marți, 23 August 2016 - 05:31 AM Aleg.RO: Fostul viceguvernator al BNR a ramas in arest preventiv

Publicat de: ---

Bursa      * Avocatul Durgheru: "(n .r. Olteanu) este intr-o stare de bulversare emotionala"
     * Surse: "Tariceanu va fi chemat la audieri in calitate de martor"
       Fostul viceguverantor al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) Bogdan Olteanu a ramas inchis, dupa ce magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis prelungirea perioadei de arest preventiv cu inca 30 de zile. Decizia nu este definitiva, insa este executorie si a fost contestata de Constantin Durgheru, avocatul lui Bogdan Olteanu.
     Domnul Durgheru a precizat: "S-a dispus prelungirea mandatului de arestare preventiva pentru 30 de zile. Am formulat contestatie. Urmeaza sa vedem motivele care au stat la baza acestei decizii. Dupa ce vom vedea incheierea motivata, vom formula contestatia in scris".
     Avocatul a mai precizat, citat de Mediafax, ca fostul viceguvernator al Bancii Centrale "se simte foarte stresat de faptul ca nu isi poate exercita dreptul la aparare in stare de libertate": "Fiind in arest preventiv, este cat se poate de evident ca nu se poate deplasa, nu poate procura si produce acte. Situatia lui este evidenta.
     Este intr-o stare de bulversare emotionala. Starea de arest preventiv nu ii poate da un confort psihic sau emotional, dar e una confortul si alta dreptul la aparare. Nu a avut nimic de obiectat asupra conditiilor din detentie, desi nu sunt cele mai bune".
     Aparatorul a precizat, in instanta, ca va depune o nota de probe la DNA si ca va cere atat inscrisuri, cat si audieri de martori si confruntari. Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) ar fi trebuit sa judece, vineri, cererea Directiei Nationale Anticoruptie de prelungire a arestului preventiv pentru Bogdan Olteanu. Avocatul acestuia a cerut insa amanarea cauzei pentru luni, iar instanta suprema a incuviintat-o.
     Fostul viceguvernator al BNR este acuzat de DNA ca, in 2008, cand avea calitatea de presedinte al Camerei Deputatilor, ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu ca sa intervina la Calin Popescu Tariceanu, premierul din vremea respectiva, pentru numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.
     Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, in 12 august, arestarea preventiva a fostului viceguvernator BNR pentru o perioada de 16 zile. Olteanu a fost, initial, plasat in arest la domiciliu, timp de 14 zile.
     Bogdan Olteanu a declarat, atunci, ca este nevinovat: "Toate zilele pana la finalizarea acestui dosar vor fi apasatoare si grele si astept ca acest dosar sa se finalizeze. Eu imi pledez nevinovatia si voi aduce argumente in favoarea nevinovatiei pentru toate intrebarile care imi vor fi puse".
     Avocatul lui Bogdan Olteanu a cerut procurorilor sa-l cheme la audieri, in calitate de martor, pe Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului. Conform unor surse de judiciare, citate de presa, procurorii au aprobat aceasta solicitare, urmand ca Tariceanu sa fie audiat in acest dosar.   


(147 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Fostul viceguvernator al BNR a ramas in arest preventiv | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59532284736633 seconds.