Marți, 23 August 2016 - 05:31 AM Aleg.RO: Remus Cernea il da in judecata pe Gigi Becali. Care e motivul

Publicat de: ---

Antena 3

Deputatul Remus Cernea anunta ca marti va depune la Tribunalul Bucuresti o cerere de chemare in judecata a lui George Becali pe care-l acuza de "atac la persoana" si adauga ca va solicita instantei obligarea paratului la plata sumei de "50 .000 euro (...) reprezentand despagubiri pentru daunele morale aduse imaginii, onoarei si reputatiei".

"Am avut nenumarate luari de pozitie in favoarea unor cetateni victime ale unor abuzuri sau in sprijinul unor grupuri vulnerabile tinta a urii si intolerantei. Acum este o conjunctura in care consider ca este necesar sa demarez un proces in care imi apar mie insumi drepturile. Dar vad acest proces si ca fiind parte parte a unui efort de salubrizare a discursului public din Romania marcat in prea mare masura de vulgaritati, violente de limbaj si atitudini agresive care pun accentul pe atacul la persoana si nu pe discutarea ideilor", afirma Remus Cernea intr-un comunicat transmis, luni, Agerpres.

Concret, deputatul face referire la o emisiune difuzata de un post tv in data de 7 iulie 2016, prilej cu care, printre alte subiecte, s-a discutat si despre "caracterul presupus stiintific al unor lucrari presupuse a fi elaborate in inchisoare de catre detinuti care, astfel, au reusit sa iasa din inchisoare mai devreme".

"Aceasta stare de lucruri face obiectul unei investigatii din partea procurorilor DNA care au invitat la audieri inclusiv pe Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, in calitate de martor cu privire la una dintre cartile semnate de catre domnul George Becali. (...)Pornind de la calitatea martorului mentionat mai sus de conducator al unei lucrari presupus a fi elaborate de catre domnul Becali George — in perioada in care s-a aflat in executarea unei pedepse privative de libertate, pentru care i-a fost acordat un beneficiu de 30 de zile considerate ca executate — mi-am exprimat opinia asupra calitatii de lucrare stiintifica a respectivei carti (George Becali — 'Iubirea milostiva si mantuitoare', editura Saeculum, Bucuresti, 2014). Astfel, am apreciat, principial vorbind, ca nu cred ca poate fi considerata ca fiind stiintifica o lucrare in care autorul doar isi afirma credinta. Este de notorietate faptul ca domnul Becali nu este teolog, iar lucrarea semnata de domnia sa ar fi trebuit sa corespunda unor criterii specifice, care nu sunt usor de atins in absenta unei calificari in domeniul respectiv", afirma Cernea.

Deputatul mai adauga ca in cadrul emisiunii respective Becali a intervenit in direct, iar reactia sa a fost una "extrem de violenta" proferand "atacuri la persoana si amenintari cu violenta fizica la adresa mea".

Sursa: Agerpres


(146 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Remus Cernea il da in judecata pe Gigi Becali. Care e motivul | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.79927611351013 seconds.