Joi, 29 Septembrie 2016 - 05:08 AM Aleg.RO: Ponta face o paralela intre dosarul sau si denuntul lui Ghita: Domnule Iohannis, dosarul meu e tot din cauza campaniei?

Publicat de: ---

jurnalulnational

Victor Ponta comenteaza afirmatia lui Klaus Iohannis, legata de faptul ca autodenuntul lui Sebastian Ghita despre falsificarea raportului privind teza de doctorat a lui Kovesi ar avea drept cauza campania electorala, intrebandu-l pe presedinte daca nu cumva si dosarul sau legat de vizita lui Tony Blair in Romania nu ar fi cauzat tot de campania electorala pentru alegerile parlamentare .

Victor Ponta a scris pe Facebook un comentariu despre afirmatia lui Iohannis ca autodenuntul lui Ghita i se pare "ciudat" iar, intrebat de ce a fost facut in acest moment, Iohannis a raspuns: "Din cauza campaniei electorale".

In replica, fostul premier i-a adresat o serie de intrebari presedintelui. "Credeti ca noul dosar deschis contra mea pentru vizita in Romania a premierului Tony Blair (tot in 2012) se intampla din cauza campaniei electorale?!?", a scris Victor Ponta.

El sustine ca situatia sa, a lui Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu ar fi in contrast cu cea a celor doi copresedinti ai PNL, Vasile Blaga si Alina Gorghiu, care ar fi chemati la DNA doar in calitate de martori, desi planeaza asupra lor suspiciuni grave de coruptie.

"Credeti ca situatia descrisa deja de atatia oameni implicati - si anume aceea ca in fiecare zi sunt chemati oameni de catre procurori si solicitati sa faca denunturi contra lui Liviu Dragnea, Calin Popescu-Tariceanu sau Victor Ponta (avand chiar oferta de a avea identitatea protejata si imunitate fata de propriile fapte) este «din cauza campaniei electorale»?", mai intreaba Ponta.

"Sigur, nu imi fac iluzii ca o sa va sinchisiti sa ne raspundeti! Dar poate o sa primiti dumneavoastra un raspuns de la cetatenii Romaniei pe data de 11 decembrie!", a incheiat Ponta.

Deputatul Sebastian Ghita a depus, marti, la Parchetul General, un autodenunt si a sustinut ca, in 2012, pe cand facea parte dintr-o Comisie a Consiliului National de Etica, a falsificat un raport care arata ca teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

"Eu si alti demnitari am participat la falsificarea raportului. Am date si informatii pe care vreau sa le aduc la cunostinta procurorilor de la Parchetul General. Am facut acest lucru atunci pentru a o proteja pe Laura Codruta Kovesi pentru ca, in acel moment, cu totii credeam ca face bine Romaniei", a spus Sebastian Ghita.

Deputatul a mai sustinut ca actualul procuror sef al DNA a stiut, la vremea respectiva, de falsificarea raportului privind teza sa de doctorat.


(269 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Ponta face o paralela intre dosarul sau si denuntul lui Ghita: Domnule Iohannis, dosarul meu e tot din cauza campaniei? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59949898719788 seconds.