Vineri, 30 Septembrie 2016 - 05:05 AM Aleg.RO: Dosar de instigare la fals intelectual, dupa autodenuntul lui Sebastian Ghita in legatura cu fasificarea raportului privind teza de doctorat a lui Kovesi

Publicat de: ---

Bursa

Procurorii fac cercetari pentru infractiunea de instigare la fals intelectual, deocamdata nefiind pusa sub invinuire nicio persoane, fiind vizate doar presupusele fapte semnalate de parlamentar . Anchetatorii au inceput investigatiile la doua zile de la depunerea autodenuntului, prima persoana audiata fiind chiar Sebastian Ghita.

"Am dat o declaratie in calitate de martor astazi si urmeaza ca si in perioada urmatoare sa mai vin cu elemente de proba care sa ajute la solutionarea acestei situatii. Vor fi audiate si alte persoane care sa certifice cele spuse de mine. Am nominalizat, sigur ca da, am spus persoanele care au fost vizate de mine si care au participat alaturi de mine la acaesta intamplare, eveniment. (...) Nu ma simt vizat (de declaratia lui Klaus Iohannis -n.r.), nu inteleg de ce o chestiune juridica e tratata de doamna Kovesi politic ca doamna Kovesi nu e politician. Tot timpul ni se atrage atentia «nu va referiti la justitie», dar dansa se poarta acum ca un politician, am vazut ca si ea si Iohannis au zis ca e o chestiune de campanie politica. Oricat de buna e relatia dintre Iohannis si Kovesi, Iohannis nu ii poate asigura dansei o situare deasupra legii", a declarat deputatul Sebastian Ghita, la iesirea de la Parchetul General.

Sebastian Ghita a fost audiat, joi, la Parchetul General in legatura cu autodenuntul depus in ceea ce priveste teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, deputatul precizand ca procurorii Parchetului arata ca orice cetatean, "chiar si Laura Codruta Kovesi", poate fi investigat. Parlamentarul i-a acuzat pe reprezentantii Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care au anuntat ca nu pot face verificari in lipsa unei sesizari insotite de documente si ca nici nu se pot autosesiza, dar si pe ministrul Educatiei ca trateaza discriminatoriu posibilele cazuri de plagiat.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroonpfjlgpdy', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });

Sebastian Ghita a facut marti un autodenunt la Parchetul General in care sustinea ca el, alaturi de alti demnitari, au participat la masluirea raportului tehnic de expertiza a tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi.

In replica la afirmatiile deputatului, Laura Codruta Kovesi a transmis ca nu a plagiat si ca declaratiile deputatului au facut in trecut obiectul unor verificari ale CSM, privind afectarea independentei justitiei.

Citeste si: In Bucuresti va fi infiintata prima banca de alimente din Romania. Se discuta in Senat adoptarea unei initiative legislative, menite sa reduca risipa alimentara Citeste si: Metrorex: Metroul din Drumul Taberei va circula de la mijlocul anului viitor. Cand vor incepe lucrarile la linia de metrou Otopeni Citeste si: Trei copii cu sindrom hemolitic uremic in stare grava, internati la Spitalul "Marie Curie" Citeste si: Jaf armat la o banca din municipiul Arad. Banii furati, gasiti la o ghena de gunoi; pistolul folosit la jaf era de jucarie Citeste si: Arafat, despre cazul Gyuri Pascu: Primul medic venit nu a facut EKG. Poate ca alt medic facea/ Manager Ambulanta: Medicul nu a avut cu el intregul echipament Citeste si: Dacian Ciolos: Nimeni nu are dreptul sa ii ceara unui subordonat sa faca altceva decat sa respecte legea Citeste si: Ambulanta, despre Gyuri Pascu: La primul apel motivul a fost "atac de panica", la al doilea "coma"

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrovdgqfjqmdt', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroycpjcmgity', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });


(449 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Dosar de instigare la fals intelectual, dupa autodenuntul lui Sebastian Ghita in legatura cu fasificarea raportului privind teza de doctorat a lui Kovesi | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60525918006897 seconds.