Miercuri, 02 Noiembrie 2016 - 05:40 AM Aleg.RO: Ludovic Orban: Declaratiile ca cei 50.000 de euro ceruti pentru campanie ar fi fost pentru Oancea si Gusa, o interpretare

Publicat de: ---

AMOS News

Deputatul liberal Ludovic Orban a spus, marti, ca toate discutiile cu sefii unor televiziuni si publicatii legate de finantarea campaniei electorale au fost purtate "in baza cadrului legal" . Întrebat despre declaratiile omului de afaceri Tiberiu Urdareanu, potrivit carora cei 50.000 de euro pe care Orban i-ar fi cerut in martie ar fi urmat sa ajunga la managerii Sorin Oancea de la B1 TV si Cozmin Gusa de la Realitatea TV, deputatul PNL a spus ca acesta este o interpretare, si nu o realitate.

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde a avut loc un nou termen in dosarul in care este acuzat de folosirea influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, ca este nevinovat, ca nu a luat niciun ban si nu are ce sa denunte, pentru ca in jurul sau nu au fost savarsite ilegalitati. 

Intrebat, la plecarea de la instanta suprema, despre declaratiile potrivit carora mare parte din cei 50.000 de euro au ajuns la patronii de presa, si nu la televiziunile B1TV si Realitatea TV, deputatul Ludovic Orban a sustinut ca acesta este o interpretare a procurorului de caz si a omului de afaceri Tiberiu Urdareanu.

"Este o interpretarea a procurorului si a domnului Urdareanu. Nu are rost sa intram in detalii. Exista inregistrarile din care se poate trage concluzia. Toate discutiile mele au fost inregistrate cu mandat. Am avut discutii cu reprezentantii mass-media, cu conducatorii unor televiziuni, site-uri de informatii, publicatii. Toate au fost in baza cadrului legal. Din discutiile inregistrate de domnul Urdareanu nu reiese faptul ca ...Sigur, exista o transcriere neconforma cu inregistrarea care apare in rechizitoriu. Acolo se transcrie ca Sorin, Cosmin mi-au cerut. Nu-i asa. Eu am spus ca o transez cu Sorin, cu Cosmin si cu altii. Era vorba ca televiziunile, pravaliile, cum m-am exprimat eu, sunt intr-o situatie dificila si ca folosesc ocazia de campanii pentru a mai obtine bani. Ma refeream la televiziuni, nu la persoane. Transcrierea gresita a inregistrarii este foarte importanta", a aratat deputatul conform news.ro. 

Intrebat daca s-a gandit sa faca un denunt pentru a-si usura situatia juridica, Ludovic Orban a precizat ca nu se gandeste la asta, pentru ca este nevinovat.

"Sunt nevinovat, nu am savarsit vreo infractiune. Am fost un om car intotdeauna am respectat legea, nu am ce sa denunt. Orice campanie electorala are nevoie de bani. Eu nu am personal bani sa sustin aceasta campanie si este firesc sa vorbesti cu unul, cu altul. Nu am luat niciun ban", a mai spus deputatul liberal, la plecarea de la instanta suprema.

Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, detinatorul firmei UTI, a declarat, marti, in fata instantei supreme, ca cei 50.000 de euro ceruti in martie de prim-vicepresedintele PNL, la acea data, ar fi urmat sa ajunga in mica parte la televiziuni, cei mai multi fiind solicitati, in nume privat, de managerii Sorin Oancea de la B1 TV si Cozmin Gusa de la Realitatea TV.

"Pe 1 martie 2016 m-a contactat Ludovic Orban, urmand ca, ulterior, in aceeasi zi, sa ne vedem la domiciliul meu. A stat o ora si am discutat despre diverse lucruri care se intampla la Primaria Bucuresti. Stia proiectele din oras. La un moment dat, spre sfarsitul discutiei, am perceput o cerere de sprijin financiar pentru campania care urma sa inceapa. N-am inteles foarte exact ce doreste, nu s-a referit la ceva anume. A ramas ca in doua sau trei saptamani sa mi se precizeze in ce ar consta acest ajutor. Am inteles la acel moment ca acel sprijin i-ar fi de trebuinta in relatia cu media", a declarat Tiberiu Urdareanu in instanta.

Omul de afaceri a explicat cum l-a inregistrat pe Ludovic Orban in timp ce ii cerea bani pentru campania electorala.

El a adaugat ca Orban i-a solicitat 50.000 de euro pentru a fi dati managerilor a doua posturi de televiziune.

"A doua intalnire a avut loc, dupa mai mullte SMS-uri, la sfarsitul lunii martie. I-am prezentat proiectele pe care le aveam in curs, m-a pus la curent cu situatia campaniei, sondaje etc. Spre finalul discutiei, am revenit la acel sprijin care urma sa fie precizat. Mi s-a solicitat suma de 50 de mii de euro ca fiind necesara pentru a fi data managerilor a doua posturi de televiziune. Banii ar fi ajuns intr-un procent mic la televiziuni, cei mai multi ar fi fost solicitati de cei doi manageri de televiziuni, in nume privat: Sorin Oancea de la B1 si Cozmin Gusa de la Realitatea TV", a spus omul de afaceri in fata magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Urdareanu a sustinut ca i-a spus lui Orban ca are probleme in accesarea unor sume cash, aflandu-se sub control judiciar.

Tiberiu Urdareanu a mai sustinut ca i-a fost greu sa il refuze pe Orban, gandindu-se ca ar putea castiga alegerile si, din pozitia de primar, i-ar putea afecta afacerea.

"E greu in principiu sa refuzi asemenea solicitari cand stii ca exista posibilitatea ca persoana respectiva sa ajunga intr-o pozitie care iti poate afecta ulterior afacerea. M-am gandit ca Orban ar fi putut sa castige alegerile si sa castige functia de primar. La urmarirea penala am declarat ca am avut in vedere functia de prim-vicepresedinte al PNL a lui Orban, dar ambele ipoteze sunt adevarate. Orban nu m-a ajutat in niciun proiect derulat in calitatea lui de prim-vicepresedinte al PNL. Nu s-a remis nicio transa din banii ceruti", si-a incheiat omul de afaceri declaratia in fata instantei.

Urmatorul termen al procesului a fost fixat in 15 noiembrie, cand vor citati ca martori Cozmin Gusa si Sorin Oancea.


(148 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Ludovic Orban: Declaratiile ca cei 50.000 de euro ceruti pentru campanie ar fi fost pentru Oancea si Gusa, o interpretare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59672689437866 seconds.