Miercuri, 02 Noiembrie 2016 - 05:40 AM Aleg.RO: Seful ASF, Misu Negritoiu: In acest moment ar fi imposibil sa-mi dau demisia

Publicat de: ---

AMOS News

Seful Autoritatii de Supraveghere Financiara, Misu Negritoiu, a declarat, marti, ca momentan ii este imposibil sa isi dea demisia, in conditiile in care in Parlament s-a declansat o procedura pentru demiterea sa .

Misu Negritoiu a enumerat o serie de realizari pe care le-ar fi avut la conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara si a spus ca ramane la decizia de a nu-si da demisia. "Am zis ca nu-mi dau demisia, iar acum cred ca ar fi si imposibil sa-mi dau demisia, din moment ce exista o procedura parlamentara. Astept ca aceasta procedura sa isi produca efectul. De fapt, nu cred ca mai e nicio diferenta", a spus Misu Negritoiu, potrivit news.ro.

Seful ASF a mai afirmat ca isi asuma in totalitate angajamentul pe care l-a avut, intelege faptul ca mandatul sau se apropie de sfarsit si pleaca de la ASF "cu implinirea ca am facut ceea ce am promis in fata comisiilor parlamentare si ceea ce a trebuit sa fac".

"Imi asum in totalitate angajamentul pe care l-am avut, de a alinia la normele europene atat institutia, cat si pietele financiare nebancare. Acest angajament mi l-am dus la indeplinire si ma consider un om norocos pentru cei doi ani si jumatate de activitate la ASF. O experienta imbogatita. Am intalnit oameni cu curaj, determinati. M-am bucurat de sprijin. Am preluat o institutie in blocaj, am raspuns unei invitatii politice de a iesi dintr-o stare de impas si am dus la capat constructia institutionala (...) In doi ani am contribuit la adoptarea a zece legi fundamentale care schimba complet cadrul juridic atat al pietei asigurarilor, cat si al pietei de capital. Astazi, provocarea este in executie, in aplicarea acestor legi si a regulilor pietei. O piata de care sa beneficieze majoritatea, nu de o piata pe care sa o foloseasca discretionar o minoritate. Probabil, este mult pentru o singura persoana sa reziste in aceasta pozitie cu aceste provocari mai mult de doi ani si jumatate si inteleg ca mandatul meu se apropie de sfarsit, dar plec cu implinirea ca am facut ceea ce am promis in fata comisiilor parlamentare si ceea ce a trebuit sa fac. Sunt efecte care se vor vedea pe termen mediu si lung, dar am pus bazele unor piete sanatoase si am colaborat in aceasta actiune cu institutiile financiare internationale, cu autoritatile europene si am urmarit integrarea in piata europeana. Daca aceasta abordare a fost gresita, evident ca voi fi judecat pentru ceea ce am facut", a spus Negritoiu, transmite Agerpres.

Potrivit sefului ASF, institutia pe care o conduce a reusit sa faca economii de peste 100 de milioane de lei, iar in plus isi asuma "terapia-soc" pe care au produs-o in piata deciziile luate in ultimii ani.

"(...) In doi ani si jumatate, am continuat reducerea contributiilor la bugetul institutiei si am facut o economie de peste 100 de milioane de lei. Ma asteptam si am sustinut public sa ajung la aceste doua momente. Aceste doua momente sunt doua rapoarte fundamentale pentru transformarea institutionala si transformarea pietelor. Aceste rapoarte trebuiau analizate de colegii parlamentari. Am facut, in doi ani si jumatate, ce trebuiau, probabil, sa faca in ultimii zece ani, de la aderarea la Uniunea Europeana. La fel, imi asum terapia-soc pe care am produs-o in piata. Am ridicat valul de pe pietele financiar-bancare, fundamentarea infiintarii ASF-ului a fost determinata tocmai de disfunctionalitatile din piata asigurarilor si din piata de capital. Am ajuns, astazi, la capital negativ in piata asigurarilor, de la peste 2,5 miliarde in urma cu trei ani, la un echilibru financiar care pune temelia protectiei consumatorilor. Plata pagubelor trebuie sa fie un proces automat care sa vina de la sine, dar nu se putea face pana cand nu asezam piata pe baze financiare solide", a subliniat Misu Negritoiu.

Declaratiile sefului ASF vin dupa ce patru comisii din Senat si Camera Deputatilor, reunite intr-o sedinta comuna luni, au votat aproape in unanimitate revocarea din functie a presedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara, Misu Negritoiu, iar presedintele Comisiei Economice a Camerei Deputatilor, deputatul PSD Mihai Tudose, a anuntat demararea efectiva a procedurii de demitere.

CITESTE SI: Negritoiu: Primele maximale de RCA pe care le-am stabilit nu conduc la cresterea primelor pentru persoane fizice


(172 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Seful ASF, Misu Negritoiu: In acest moment ar fi imposibil sa-mi dau demisia | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55235719680786 seconds.