Miercuri, 02 Noiembrie 2016 - 05:40 AM Aleg.RO: "Rata de infiintare de noi companii va creste in medie cu 30-35% prin eliminarile de taxe"

Publicat de: ---

Bursa      Rata de infiintare de noi companii va creste in medie cu 30 - 35% in urma eliminarilor de taxe aprobate de Parlament la sfarsitul lunii octombrie, se arata intr-un comunicat al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania .
     Plenul Camerei Deputatilor a adoptat prin vot final, in data de 25 octombrie, Proiectul de Lege privind eliminarea unor taxe si tarife, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.
     Presedintele CNIPMMR, Florin Jianu, a explicat: "Prin aceasta masura Romania face pasi catre un mediu antreprenorial atractiv. Fiecare roman isi poate inregistra o firma in mod gratuit si va efectua gratuit diferitele tipuri de mentiuni care apar in activitatea unei societati. Estimam ca rata de infiintare de noi companii va creste in medie cu cel putin 30 - 35%, rezultand un spor anual de 20.000 - 25.000 de societati fata de numarul de companii infiintate in 2015, de aproximativ 65.000, ceea ce va duce numarul anual al societatilor nou infiintate pana la 90.000. De asemenea, va exista o crestere asemanatoare si in cazul PFA-urilor, intreprinderilor individuale si intreprinderilor familiale cu aproximativ 18.000 - 19.000 fata de 48.000, inregistrate in anul 2015, ceea ce va duce la un numar de 67.000 de PFA-uri, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale nou infiintate annual".
     Saptamana trecuta, deputatii au adoptat in unanimitate, cu 225 voturi "pentru", proiectul de lege initiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale. In cadrul legii, CNIPMMR a identificat 73 de taxe care vizeaza mediul antreprenorial si, in special, intreprinderile mici si mijlocii, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale.
     Pentru ca Romania sa devina tara cu mediul antreprenorial cel mai atractiv din sud-estul Europei, Florin Jianu apreciaza ca aceste eliminari de taxe trebuie completate cu noi masuri privind debirocratizarea, finantarea adecvata a IMM-urilor si sprijinul resurselor umane.   


(105 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

"Rata de infiintare de noi companii va creste in medie cu 30-35% prin eliminarile de taxe" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58124589920044 seconds.