Miercuri, 02 Noiembrie 2016 - 05:40 AM Aleg.RO: Tariceanu si Dragnea, replica pentru Iohannis si Ciolos: Daca Romania are cea mai mare crestere economica din UE, de ce va opuneti cresterii salariilor?

Publicat de: ---

curierulnational

''Traim intr-un paradox pe care dl . Ciolos nu vrea sa-l explice. Romania are anul acesta o crestere economica prognozata de 6% din PIB, probabil cea mai inalta din Europa. Intrebarea pe care eu o adresez dlui Ciolos este urmatoarea, pe care o pun toti romanii: unde sunt banii? (...) Unde este cresterea economica? Vad, din partea guvernului, numai ca se plang, ca fac planuri. Vad ca imagineaza tot felul de analize. Sa stiti ca oamenii s-au saturat de lucrurile astea. Vor solutii'', a declarat la Senat Calin Popescu Tariceanu.

La randul sau, presedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat marti pe presedintele Klaus Iohannis ca se lauda cu cresterea economica facuta posibila de guvernarea PSD.

''Klaus Iohannis s-a laudat intr-un discurs de astazi dimineata cu cresterea economica facuta posibila de guvernarea PSD. Cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana, ne spune. Si atunci, domnule Presedinte, de ce va opuneti, impreuna cu guvernul tehnocrat, cresterii salariilor din educatie si sanatate cu 15%? Vreau sa va garantez ceva: vom sustine cresterea salariilor in Parlament si o vom pune in aplicare la guvernare, pentru ca asa aducem cresterea economica in buzunarul romanilor'', a scris Dragnea pe Facebook.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

Reactia sa a venit dupa ce Iohannis a declarat ca in prezent, indicatorii macroeconomici sunt favorabili, iar Romania este in topul cresterii economice in Uniunea Europeana, cu un plus de 5,2% din PIB in primul semestru al anului 2016.

Premierul Dacian Ciolos a explicat marti dimineata intr-un interviu acordat Adevarul ca impactul bugetar al legilor electorale votate de Parlament in ultimele luni se ridica la 9 miliarde de lei, echivalentul a peste 1% din PIB, ceea ce inseamna ca se va ajunge fie la cresterea deficitului, ceea ce ar fi ''catastrofal'', fie la o reducere a fondurilor alocate investitiilor.

''Am facut si noi eforturi anul acesta, dar am vrut sa facem mariri de salarii cu cap, gandite, mariri de salarii care sa rezolve si probleme de disfunctionalitati de tratament intre diferite categorii din acelasi sector, dar si care sa duca treptat, treptat, la o crestere a veniturilor durabila. (...) Sigur, unii spun ca avem crestere economica si de acolo o sa mai vina bani. Astea nu sunt surse foarte predictibile pentru ca asta presupune sa crestem gradul de colectare, un lucru care trebuie sa se intample (...). Conform masurilor de relaxare fiscala, de la anul mai trebuie sa reducem cu inca un punct procentual TVA, mai reduce si alte cateva taxe. Deci asta inseamna ca vom creste cheltuielile la buget reducand in acelasi timp resursele bugetare anul viitor. Ar trebui sa asteptam sa vedem intai cum functioneaza lucrurile si daca avem banii respectivi, sa-i orientam spre astfel de cheltuieli eventual'', a adaugat el.

Comisiile reunite de Buget si Munca din Parlament au aprobat luni majorarea cu 15% a salariilor de baza din invatamant incepand cu 1 ianuarie 2017, amendamentul fiind votat de catre parlamentarii PSD si UDMR, liberalii absentand. Totodata, deputatii din comisiile mentionate au mai aprobat si plata sporurilor pentru personalul medical la nivelul anului 2016, nu 2009 cum era pana acum, precum si majorarea cu 25% a salariului de baza de incadrare de care beneficiaza personalul din aparatul propriu al CNAS.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });


(97 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

Tariceanu si Dragnea, replica pentru Iohannis si Ciolos: Daca Romania are cea mai mare crestere economica din UE, de ce va opuneti cresterii salariilor? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57737708091736 seconds.