Joi, 03 Noiembrie 2016 - 05:16 AM Aleg.RO: Rasturnare de situatie. UNPR nu mai vrea fuziune cu partidul lui Traian Basescu

Publicat de: ---

Antena 3

Progresistii au luat decizia, marti, in cadrul Conferintei Nationale Extraordinare a partidului, sa revoce hotararea din iunie, prin care s-a decis fuziunea prin absorbtie a Uniuni de catre PMP si, de asemenea, au aprobat continuarea activitatii de sine statatoare a UNPR, potrivit statutului si in baza prevederilor Legii partidelor politice, informeaza un comunicat al formatiunii transmis, miercuri, AGERPRES .

Potrivit sursei citate, in cadrul Conferintei, Marian Vasiliev a fost ales presedintele UNPR, fiind mandatat sa faca ''toate demersurile necesare si sa semneze toate documentele ce se impun pentru a interveni in calitate de petent, direct sau indirect, prin avocat in procesul in apel in Dosarul nr.287115/3/2016, ce se desfasoara in 3 noiembrie 2016, la Curtea de Apel Bucuresti''.

De asemenea, a fost imputernicit Biroul Politic Permanent National sa prezinte in fata Completului Curtii de Apel Bucuresti ''manifestarea lipsei de vointa si dorinta a UNPR de concretizare a fuziunii cu PMP, pentru incalcarea flagranta a prevederilor protocolului de fuziune si sa prezinte renuntarea expresa la cererea de inregistrare a fuziunii, solicitand instantei de judecata sa ia act de incalcarile protocolului prezentate in raportul supus dezbaterii in Conferinta Nationala Extraordinara din 1 noiembrie, precum si de faptul ca procesul verbal incheiat la precedenta Conferinta nu este valid, avand in vedere faptul ca respectivul forum suprem de conducere al partidului nu a aprobat prin vot fuziunea asa cum se specifica in acest document (art.5)''.

Totodata, se mai arata in comunicat, in cadrul sedintei a fost prezentat ''Raportul privind stadiul si consecintele fuziunii prin absorbtie cu PMP'', vicepresedintele progresist Ion Raducanu evidentiind ''manifestari si dificultati care au avut un impact major asupra realizarii efective a fuziunii pe baza principiilor initiale, aparute pe parcursul negocierilor si discutiilor avute cu aproape toate conducerile organizatiilor teritoriale, precum si cu parlamentarii''.

''Astfel, fuziunea dintre PMP si UNPR s-a realizat in mod defectuos, in favoarea exclusiva a PMP, incalcandu-se principiile stabilite la Congresul de fuziune si la primul Consiliu Executiv National al PMP, atunci cand au fost numiti presedintii interimari ai organizatiilor judetene. Pentru faptul ca fuziunea a fost compromisa, era normal, onorabil si onest ca Steriu Valeriu, Toma Ion si ceilalti 24 deputati si senatori aflati pe liste sa nu accepte nominalizarea pentru candidati inainte de solutionarea problemei tuturor colegilor, manifestand astfel solidaritate si colegialitate'', adauga sursa citata.

Tot in cadrul sedintei, a fost supusa la vot si aprobata in unanimitate decizia de eliberare din toate organele de conducere, de la toate nivelurile, a celor trecuti la PMP.

De asemenea, s-a aprobat in unanimitate anularea tuturor deciziilor de schimbare din functie a presedintilor si a altor organe de conducere emise de fostul presedinte Valeriu Steriu, precum si repunerea in functiile de presedinti ai organizatiilor judetene alesi, precum si a celor numiti interimar de catre actuala conducere UNPR.

Sursa: Agerpres


(214 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Rasturnare de situatie. UNPR nu mai vrea fuziune cu partidul lui Traian Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64890694618225 seconds.