Joi, 03 Noiembrie 2016 - 05:16 AM Aleg.RO: Socialistul Igor Dodon solicita suplimentarea sectiilor de votare, in Rusia, pentru alegerile prezidentiale din Republica Moldova

Publicat de: ---

romanialibera

Socialistul Igor Dodon şi candidatul favorit in cursa prezidenţială din Republica Moldova a solicitat, miercuri, deschiderea unor secţii de votare suplimentare in Rusia pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale . Insă, Comisia Electorală Centrală (CEC) a reacţionat imediat, precizand că nu pot fi deschise secţii de vot suplimentare peste hotare inainte de 13 noiembrie, transmite deschide.md, cpotrivit News.ro.

\'Am inregistrat un demers repetat din partea candidatului la alegerile prezidenţiale, domnul Igor Dodon, cu solicitarea de a deschide mai multe secţii de votare peste hotare, in special in Federaţia Rusă. Anume 159 de secţii de vot, reieşind din numărul foarte mare de cetăţeni aflaţi in Federaţia Rusă\', a declarat deputatul socialist Vasile Bolea.

In prezent, sunt instalate doar opt secţii de votare pe teritoriul rusesc, iar in primul tur de scrutin au votat doar 4568 de persoane din 477.000 de moldoveni, caţi se află pe teritoriul Rusiei.

Comisia Electorală Centrală a răspuns că nu pot fi deschise noi secţii de vot peste hotare pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.Purtătoarea de cuvant a CEC, Rodica Sarbu, a declarat că al doilea tur trebuie să fie organizat in aceleaşi condiţii ca şi primul tur al alegerilor. De asemenea, aceasta a atras atenţia că in secţiile de vot peste hotare nu au fost epuizate buletinele de vot trimise pentru primul tur, ceea ce indică că puţini moldoveni au ales să voteze pe teritoriul Federaţiei Ruse, precizează sursa citată.

Singurul RCA in 12 rate comenteaza /* (c)


(167 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Socialistul Igor Dodon solicita suplimentarea sectiilor de votare, in Rusia, pentru alegerile prezidentiale din Republica Moldova | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52513098716736 seconds.