Marți, 22 Noiembrie 2016 - 05:19 AM Aleg.RO: Federatia Sanitas anunta ca picheteaza Ministerul Sanatatii in 22, 29 noiembrie si 6 decembrie

Publicat de: ---

Antena 3

Federatia Sanitas anunta, luni, ca va picheta Ministerul Sanatatii in zilele de 22 si 29 noiembrie, precum si in 6 decembrie, intre orele 11 .00 si 13.00, in semn de solidaritate cu sindicalistii care vor negocia Contractul Colectiv de Munca la nivelul sectorului medical.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

"Pana acum, sanatatea nu a fost considerata un sector prioritar pentru cei care guverneaza in prezent aceasta tara si dorim sa le aducem in atentie, inca o data, problemele cu care se confrunta angajatii din sanatate si asistenta sociala", spun reprezentantii Federatiei Sanitas.

Ei solicita Ministerului Sanatatii, conform deciziei Consiliului National, o intalnire de urgenta privind negocierea Contractului Colectiv de Munca la nivel de sector.

Federatia Sanitas a transmis, in 4 noiembrie, o scrisoare deschisa ministrului Muncii, Dragos Pislaru, in care i-a cerut sa isi dea demisia si sa isi ceara scuze fata de cadrele medicale, acuzandu-l ca trateaza angajatii din sistemul sanitar si de asistenta sociala "intr-un mod abject" si ca s-a folosit de buna credinta a sindicalistilor, lasand impresia ca va gasi parghiile legale pentru a le rezolva problemele.

Federatia Sanitas il acuza pe ministrul Muncii ca nu si-a respectat promisiunile, in urma negocierilor.

"Negociem inca de la inscaunarea dumneavoastra la ministerul pe care il conduceti si astazi, am dat dovada de buna-credinta, am incercat sa gasim solutii, dar de fiecare data, dupa discutiile purtate, am constatat ca dumneavoastra nu v-ati respectat intocmai promisunile", i-au transmis sindicalistii ministrului Dragos Pislaru, potrivit news.ro.

Reprezentantii Federatiei Sanitas sustin ca au organizat un program de actiuni sindicale care i-ar fi permis ministrului sa vina cu solutii, astfel ca greva generala sa nu fie declansata.

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis, in 3 noiembrie, ca greva cadrelor medicale din Federatia Sanitas este ilegala, solutia instantei nefiind definitiva, dar executorie.

Sindicalistii au anuntat, inca de pe 1 noiembrie, ca greva este suspendata in urma promisiunilor ca majorarile salariale vor trece de Parlament.Federatia Sanitas a declansat o greva generala in 31 octombrie, iar Ministerul Sanatatii a cerut anularea protestului la Tribunalul Bucuresti.

Deputatii comisiilor reunite de munca si buget au aprobat, in 31 octombrie, mai multe amendamente la Legea de adoptare a OUG 20/2016 care prevede mai multe majorari salariale pentru angajatii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, personalul din invatamant precum si sporurile medicilor, desi ministrul Muncii, Dragos Pislaru, si reprezentantul Ministerului de Finante nu au fost de acord cu aceste majorari.

Citeste si Ministerul Sanatatii: Greva Federatiei Sanitas a fost declarata ilegala de instanta

 


(309 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Federatia Sanitas anunta ca picheteaza Ministerul Sanatatii in 22, 29 noiembrie si 6 decembrie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 6.8208589553833 seconds.