Marți, 22 Noiembrie 2016 - 05:19 AM Aleg.RO: DNA cere Parlamentului acordul pentru urmarirea penala a fostului ministru Eugen Bejinariu

Publicat de: ---

Antena 3

Procurorii anti-coruptie cer Parlamentului incuvintarea urmaririi pnale in cazul fostului secretar general al Guvernului, din perioada premierului Adrian Nastase, Eugen Bejinariu, pe care il acuza de abuz in serviciu in dosarul Microsoft .

Comunicatul DNA:

"În conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de BEJINARIU EUGEN, deputat in Parlamentul Romaniei, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului in perioada 2003-2004, in legatura cu savarsirea a infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, in perioada in care a detinut functia ministeriala.
Solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie referitoare la efectuarea urmaririi penale fata de Bejinariu Eugen, in prezent deputat, la data faptelor detinand si o functie ministeriala, are in vedere imprejurarea ca, in acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

În calitate de ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, cu incalcarea dispozitiilor privind achizitiile publice, Bejinariu Eugen a exercitat urmatoarele activitati:
- a initiat si a sustinut proiectele a doua hotarari de guvern (nr. 1473/11.12.2003 si nr. 470/01.04.2004), prin care s-a aprobat incheierea intre Guvernul Romaniei si Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de inchiriere de licente referitor la produsele Microsoft, invocandu-se, in mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, in scopul de a favoriza aceasta firma prin evitarea organizarii unei licitatii publice,
- a initiat si sustinut proiectul Hotararii de Guvern nr.1778/21.10.2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de inchiriere de licente incheiat la data de 15.04.2004 intre Guvernul Romaniei si Fujitsu Siemens Computers GmbH si pentru produsele educationale Microsoft, fara a exista un necesar fundamentat,
- a semnat contractul comercial de inchiriere licente Microsoft din data de 15.04.2004 si actul aditional la acesta, cunoscand ca nu era justificata achizitia din sursa unica.
În aceasta modalitate in care s-a cauzat, pe de o parte - un prejudiciu in valoare totala de 66.965.343 USD repercutat in dauna statutului, iar pe de alta parte - un folos patrimonial necuvenit, in acelasi cuantum, in favoarea Fujitsu Siemens Computers GmbH.
Cererii transmise i-au fost atasate referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, precum si volumele (28) cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala".

Cine este Eugen Bejinariu

În varsta de 57 de ani, Eugen Bejinariu este parlamentar PSD din 2004 incoace. A fost ofiter activ al MaPN, apoi secretar general al Guvernului si pentru o scurta vreme, premier interimar, in 2004, dupa demisia din functie a lui Adrian Nastase, ca urmare a pierderii alegerilor prezidentiale si parlamentare.


(275 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

DNA cere Parlamentului acordul pentru urmarirea penala a fostului ministru Eugen Bejinariu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.9421391487122 seconds.