Joi, 24 Noiembrie 2016 - 05:24 AM Aleg.RO: Dragu: Guvernul nu a alocat bani la rectificare pentru "Cumintenia Pamantului" pentru ca nu exista temei legal

Publicat de: ---

Bursa

Guvernul nu a alocat bani la cea de-a doua rectificare bugetara din acest an Ministerului Culturii pentru achizitionarea operei de arta "Cumintenia Pamantului", din cauza ca nu exista "temei legal", a declarat, miercuri, ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu .

Foto: Jurnalul National Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

"Pentru 'Cumintenie' nu avem baza legala (...). Bugetul se intocmeste pe baza legala existenta. Daca nu avem un temei legal, nu putem aloca o suma in buget, ca atare nu exista o suma alocata Ministerului Culturii. Pot fi folositi banii din Fondul de rezerva, daca va exista temei legal", a afirmat Anca Dragu, potrivit Agerpres.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a explicat ca pentru achizitia operei de arta se asteapta aprobarea de catre Parlament a proiectului de lege referitor la "Cumintenia Pamantului".

Intrebat de ce nu a fost publicata in Monitorul Oficial ordonanta de urgenta referitoare la "Cumintenia Pamantului", care a fost adoptata de Guvern in 12 octombrie, Iolu a raspuns: "Nu a mai ajuns la Monitorul Oficial pentru ca intre timp au fost sesizate probleme de constitutionalitate de catre Consiliul Legislativ (...), motiv pentru care s-a hotarat sa se trimita amendamente la (...) proiectul de lege aflat in Parlament pentru aprobarea ordonantei de urgenta a Guvernului. Acele amendamente le-am detaliat, sunt practic aceleasi lucruri care se aflau in ordonanta de urgenta (...). Au fost decizii ale Curtii Constitutionale care s-au referit exact la aceasta problema — in momentul in care exista in faza avansata de adoptare un proiect legislativ, nu mai poti veni cu o noua ordonanta de urgenta (...)".

Iolu a mai spus ca proiectul de lege referitor la "Cumintenia Pamantului" se afla intr-o "faza avansata" in Parlament.

"A trecut prin Senat acest proiect de lege si (...) se asteapta votul Camerei Deputatilor", a adaugat Iolu.

De asemenea, intrebat daca Executivul a renuntat la achizitia "Cuminteniei Pamantului", avand in vedere ca noul termen convenit cu proprietarii operei de arta este 20 decembrie, iar in prezent Parlamentul se afla in campanie electorala, Liviu Iolu a spus: "S-a gasit aceasta formula, amanarea acestui termen, dar (...) Parlamentul se mai intalneste, nu cred ca nu se mai intalneste in aceasta sesiune".

Totodata, Iolu a precizat ca prin amendament a fost trimisa in Parlament si procedura prin care cei care au donat bani pentru achizitia operei de arta isi pot recupera banii.

CITESTE SI: Guvernul a adoptat a doua rectificare bugetara din 2016. Cati bani primesc ministerele si unde ajung sumele alocate


(326 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Dragu: Guvernul nu a alocat bani la rectificare pentru "Cumintenia Pamantului" pentru ca nu exista temei legal | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.091726064682 seconds.