Vineri, 25 Noiembrie 2016 - 05:57 AM Aleg.RO: Eugen Bejinariu se apara in dosarul Microsoft 2: Nu am comis niciun abuz in serviciu

Publicat de: ---

AMOS News

Eugen Bejinariu a declarat joi ca nu a comis niciun abuz in serviciu, iar ca ministru al Secretariatului General al Guvernului a fost mandatat imperativ, prin hotarare de guvern, sa semneze contractul Microsoft si actul aditional .

Foto: facebook Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

"Am consultat o mica parte din materialul probator transmis si am vazut in referatul procurorilor ca exista o acuzatie ca as fi savarsit o infractiune de serviciu. Din punctul meu de vedere, nu am comis niciun abuz in serviciu. Am initiat proiecte de hotarari de guvern, caci era atributul meu sau al oricarui ministru, ca nu am fost singurul initiator — de fapt eu am contrasemnat. O hotarare care a fost, in final, aprobata in sedinta de guvern", a spus Eugen Bejinariu la Camera Deputatilor, dupa ce si-a consultat dosarul de la DNA in care este acuzat de abuz in serviciu.

El a adaugat ca, in calitate de secretar general al Guvernului, a fost mandatat "imperativ" sa semneze contractul privind Microsoft.

"Eu, ca ministru al Secretariatului General al Guvernului, am fost mandatat imperativ prin hotarare de guvern sa semnez acest contract si actul aditional. Contractul e parte integranta din HG, publicat in Monitorul Oficial. Nu am modificat cu nimic prevederile din contract", a precizat Bejinariu, citat de Agerpres.

Eugen Bejinariu a mentionat ca, atunci cand a fost numit in functia de secretar general al Guvernului, procesul era in derulare si ca nu a incalcat nicio lege.

Cererea DNA privind efectuarea urmaririi penale in cazul deputatului Eugen Bejinariu, acuzat de abuz in serviciu in dosarul 'Microsoft 2', va fi dezbatuta si votata lunea viitoare de plenul Camerei.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut luni sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Eugen Bejinariu, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului in perioada 2003 — 2004, in legatura cu savarsirea, pe vremea in care a detinut functia ministeriala, a infractiunii de abuz in serviciu, in forma continuata, in dosarul 'Microsoft 2'.

Procurorii sustin ca Bejinariu, cu incalcarea dispozitiilor privind achizitiile publice, a initiat si a sustinut proiectele a doua hotarari de guvern (nr.1473/11.12.2003 si nr.470/01.04.2004), prin care s-a aprobat incheierea intre Guvern si Fujitsu Siemens Computers GmbH a unui contract comercial de inchiriere de licente referitor la produsele Microsoft, invocandu-se, in mod nereal, calitatea firmei de unic distribuitor pentru aceste produse, in scopul de a fi favorizata prin evitarea organizarii unei licitatii publice.

Citeste si: DNA cere urmarirea penala a lui Eugen Bejinariu in dosarul Microsoft


(394 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Eugen Bejinariu se apara in dosarul Microsoft 2: Nu am comis niciun abuz in serviciu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.2498278617859 seconds.