Vineri, 25 Noiembrie 2016 - 05:57 AM Aleg.RO: A fost eliberat cel mai vechi detinut politic

Publicat de: ---

jurnalulnational

Un fost deputat care a petrecut aproape un sfert de secol in inchisorile din Uzbekistan a fost eliberat joi dupa mai multe apeluri din partea unor organizatii neguvernamentale si a Statelor Unite, a anuntat un apropiat al familiei sale .

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

Samandar Kukanov, 72 de ani, a fost inchis in 1993 pentru deturnare de fonduri in timp ce era membru al parlamentului uzbec. Simpatizantii sai afirma ca aceste acuzatii au fost fabricate din cauza opozitiei sale la presedintele din acea perioada, Islam Karimov."Da, este liber. Am vorbit cu fiul lui Sardor", a afirmat o apropiata a familiei, fotografa Umida Ahmedova, specialista in drepturile omului si chestiuni sociale.Prelungita deja, sentinta initiala de 20 de ani inchisoare decisa impotriva lui Samandar Kukanov, a fost prelungita cu trei ani in octombrie, potrivit unei organizatii pentru apararea drepturilor omului cu sediul la Taskent, informeaza Agerpres.

Citeste si Turcia a impiedicat membrii unei delegatii a PE sa viziteze un lider pro-kurd aflat in inchisoareEliberarea lui Samandar Kukanov a avut loc in contextul in care presedintele interimar al Uzbekistanului, Savkat Mirzoiev, incearca sa isi consolideze puterea dupa decesul lui Islam Karimov care a condus cu o mana de fier aceasta tara din Asia Centrala timp de peste un sfert de secol.Uzbekistanul este frecvent criticat de ONG-uri pentru controlul strict asupra presei si incalcarea drepturilor omului, cum ar fi intemnitarea opozantilor.Alegeri prezidentiale urmeaza sa aiba loc la 4 decembrie.


(368 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

A fost eliberat cel mai vechi detinut politic | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.3288359642029 seconds.