Joi, 08 Decembrie 2016 - 05:47 AM Aleg.RO: VOTEAZA ROMANIA. Romanii din strainatate au la dispozitie un numar record de 417 sectii de vot la alegerile din 11 decembrie

Publicat de: ---

Money.ro

Masuri fara precedent luate de Ministerul de Externe pentru buna desfasurare a votului in strainatate: romanii din diaspora au la dispozitie nu mai putin de 417 sectii de vot, un numar record . Atentie, insa! Pot vota doar romanii care au resedinta sau domiciliul in strainatate.

Daca aveti domiciliul in strainatate, nu uitati sa mergeti la vot cu pasaportul - valabil - pe care, obligatoriu, trebuie sa fie mentionata tara de domiciliu.

In cazul in care aveti resedinta in strainatate, aveti nevoie de doua acte - carte de identitate, pasaport sau buletin, plus un document oficial emis de statul strain privind stabilirea resedintei.

In unele tari din Uniunea Europeana, acest al doilea act poate fi, de exemplu, contractul de chirie, daca e pe numele alegatorului. Sau permisul de conducere ori cardul de sanatate. Pe site-ul ministerului de Externe gasiti lista completa.

Turistii romani aflati in strainatate in ziua scrutinului, NU pot vota.

Au fost trimise in strainatate aproape 2 milioane de buletine de vot, jumatate pentru Senat, jumatate pentru Camera Deputatilor.

In Italia sunt 73 de sectii de vot, 53 in Spania, 16 in Franta, in Germania 15, in Marea Britanie si Irlanda de Nord 21 de sectii de vot.

Harta cu toate sectiile de vot poate fi consultata pe site-ul ministerului roman de Externe.


(110 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Money.ro

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Money.ro:

VOTEAZA ROMANIA. Romanii din strainatate au la dispozitie un numar record de 417 sectii de vot la alegerile din 11 decembrie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55275702476501 seconds.