Vineri, 09 Decembrie 2016 - 05:15 AM Aleg.RO: Voronin, despre faptul ca fostii sefi de stat vor primi un birou, secretar si automobil: Ati vrut sa-l mutumiti pe Timofti!

Publicat de: ---

adevarul Unul dintre autorii proiectului, deputatul democrat Sergiu Sarbu, a declarat ca aceste prevederi vin sa asigure o conlucrare eficienta cu un fost presedinte si va permite acestuia sa se dedice unei activitati utile societatii, avand experienta importanta a mandatului de sef de stat . De exemplu, biroul urmeaza sa fie utilizat pentru activitati de protocol, intalniri cu fostii presedinti ai Republicii Moldova sau ai altor state etc.Liderul PCRM, Vladimir Voronin, al treilea presedinte al Republicii Moldova, actualmente deputat, afirma ca prevederile acestui proiect nu sunt altceva decat niste „aiureli”. In opinia sa, nu este nevoie nici de birou, nici de asistent, de nimic. Seful statului trebuie sa-si onoreze imputernicirile si atat. Voronin a mai spus ca autorii acestui proiect au primit „indicatia sa acorde actualului presedinte inlesniri in calitate de recunostinta pentru ca nu s-a implicat in ceea ce a facut actuala guvernare”.Deputatul socialist Vasile Bolea a remarcat ca, pe de o parte, prin acest proiect fostilor presedinti li se ofera inlesniri, iar pe de alta parte, aceiasi autori isi propun sa reduca din competentele presedintelui in functie. Bunaoara, sa i se retraga  imputernicirea de numire a sefului Serviciului de Informatii si Securitate si a Serviciului de Protectie si Paza de Stat.


(162 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Voronin, despre faptul ca fostii sefi de stat vor primi un birou, secretar si automobil: Ati vrut sa-l mutumiti pe Timofti! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.3014788627625 seconds.