Vineri, 09 Decembrie 2016 - 05:15 AM Aleg.RO: Ministrul Educatiei, despre decizia CNATDCU in cazul Kovesi: La universitatile cu toleranta zero fata de copiat, s-ar fi refacut lucrarea

Publicat de: ---

Antena 3

Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a spus, joi, referindu-se la la decizia CNATDCU in cazul Laurei Codruta Kovesi, ca la universitatile care au toleranta zero fata de copiat recomandarea care se face este sa se rescrie acea parte a tezei care nu a fost alcatuita corect .

”Daca ma intrebati ca profesor, nu ca ministru, ce se intampla, ce as recomanda intr-o astfel de situatie, desigur - titlul a fost obtinut in 2011, la Universitatea de Vest... Într-o astfel de situatie, la universitatile care au toleranta zero fata de copiat, recomandarea care se face este sa se refaca acea parte a tezei care nu a fost alcatuita corect si nu s-ar fi ajuns la nivelul de sustinere a tezei la doctorat si nu s-ar fi ajuns la nivelul in care se si acorda titlul”, a opinat ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, potrivit mediafax.ro.

El a precizat ca, in prezent, teza a fost deja sustinuta, iar titlul a fost acordat de catre minister.

”Daca vor exista contestatii care vin impotriva acestei decizii (a CNATDCU - n.r.), ministerul le va lua in considerare si cu siguranta CNADTCU le va discuta'”, mai spus Mircea Dumitru.

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis sa propuna ministrului Educatiei mentinerea titlului de doctor in cazul Codrutei Kovesi, precizand ca s-a constatat ca in proportie de 4% exista fraze plagiate, fiind vorba de generalitati.

În Consiliul General au fost 35 de voturi pentru mentinerea titlului de doctor si o singura abtinere, neconstatandu-se nereguli grave, potrivit anuntului oficial CNATDCU.

”Comisia de lucru a constat ca teza expertizata prezinta reluarea unor pasaje din documente, fara a le cita conform uzajului academic. Aceste imprumuturi neautorizate pot constitui fapte de plagiat sau falsificare. Pasajele care pot cadea sub calificarea romana de plagiat reprezinta circa 20 de pagini din 444, ceea ce reprezinta aproape 4% din tezaDeci se constata o culpa in constructia demonstratiei tezei, insa circumstantele specifice trebuie luate in calcul pentru a stabili sanctiunea. Proportia retinuta afecteaza, in concluzie, o mica parte a tezei. Natura imprumuturilor neautorizate permite de a constata ca este vorba despre fraze care nu contin idei originale sau particulare. Este vorba de fraze facute din generalitati sau prezentari destinate vulgarizarii ideilor juridice, fara aport conceptual specific. În concluzie, retragerea titlului de doctor autorului tezei ni se pare excesiva si neadaptata”, a explicat seful Comisiei Juridice, Mircea Bob.

De unde a pornit scandalul cu presupusul plagiat al sefei DNA, Codruta Kovesi

Pe 27 septembrie, cand deputatul Sebastian Ghita a depus, la Parchetul General, un autodenunt in care sustine ca, impreuna cu mai multi demnitari ai statului roman, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiza a tezei de doctorat a procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi.

Deputatul spune ca, in 2012, el si alti inalti functionari ai statului au facut parte dintr-o Comisie tehnica a Consiliului National de Etica, comisie care trebuia sa stabileasca daca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a plagiat in teza de doctorat sau nu.

Sebastian Ghita spune ca, de fapt, Comisia nu s-a intrunit. 

Pe 13 octombrie, Grupul de Investigatii Politice a depus o sesizare oficiala in legatura cu lucrarea de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, pe baza informatiilor publicate de GIP

Comisie: Sesizarea GIP privind plagiatul sefei DNA, Codruta Kovesi, ”partial indreptatita si fundamentata”

Surpriza in cazul Kovesi. Specialistii care i-au dat verdictul de plagiat lui Ponta analizeaza si doctoratul sefei DNA, dupa acuzatiile de plagiat

Cititi si Ce scrie in denuntul facut de Sebastian Ghita. Acuzatii naucitoare la adresa Laurei Codruta Kovesi

Îndrumatorul lucrarii de doctorat al lui Kovesi: Scandalul e o "manareala politica"

Cititi si Amenintari, dupa dezvaluirile privind posibilul plagiat al lui Kovesi. Jurnalista Sercan: De data asta, e prea mult

Ce a constatat Universitatea de Vest dupa ce a analizat teza de doctorat a sefei DNA


(342 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Ministrul Educatiei, despre decizia CNATDCU in cazul Kovesi: La universitatile cu toleranta zero fata de copiat, s-ar fi refacut lucrarea | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.76531195640564 seconds.