Vineri, 09 Decembrie 2016 - 05:15 AM Aleg.RO: Tur de forta la parlamentare. Corespondentii TVR transmit din peste 10 orase ale lumii

Publicat de: ---

Antena 3

Doua milioane de buletine de vot, jumatate pentru Senat, jumatate pentru Camera Deputatilor, au fost trimise in strainatate pentru alegerile parlamentare de duminica . Romanii din diaspora le vor gasi in aproape 420 de sectii de vot, deschise in afara granitelor. Pot vota doar cei cu resedinta sau domiciliul peste hotare. Nu si turistii. Televiziunea Romana va face un tur de forta international. Corespondentii nostri vor relata la cald cum voteaza romanii din Madrid, Roma, Torino, Bruxelles, Munchen, Paris, Londra, Budapesta, Moscova, Copenhaga, Malmo si New York. Vom avea informatii in timp real si de la studioul TVR Moldova, de la Chisinau.

Pentru comunitatea romaneasca din America de Nord, la alegerile parlamentare din acest an, a fost suplimentat numarul sectiilor de vot. Sunt cu 9 mai multe fata de alegerile prezidentiale de acum doi ani. 31 in Statele Unite si 8 in Canada.

O sectie de votare este la Consulatul general din New York, de unde a transmis, in direct, la Telejurnal, Claudiu Lucaci:

"Nu va fi aceeasi afluenta, cum a fost in 2014, cand peste 2500 de romani au votat intr-o singura zi la Consulatul General. Din ceea ce am vazut pana acum in randul comunitatii romanesti, nu exista aceeasi tentatie de a veni la vot ca acum doi ani".

Consulul General al Romaniei la New York, Ioana Gabriela Costache: „Suntem pregatiti pentru o prezenta la vot mai mare decat cea de la scrutinele anterioare. Maine vom avea ultima simulare pentru utilizarea terminalelor informatice pentru prevenirea votului ilegal”.

Noua sectii de votare pentru romanii din Belgia


(142 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Tur de forta la parlamentare. Corespondentii TVR transmit din peste 10 orase ale lumii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5922110080719 seconds.